DHMİ, uzaktan kumandalı hava aracı için hukuki işlem başlattı

ATATÜRK Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı bir hava aracıyla çekilen 12 dakikalık görüntüler Youtube'da yayınlandı. Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ),  uçuş...

19 Ocak 2015 Pazartesi 15:10
DHMİ, uzaktan kumandalı hava aracı için hukuki işlem başlattı






DHMİ, uzaktan kumandalı hava aracı için hukuki işlem başlattı

İnsansız hava aracıyla Atatürk Havalimanı üzerinde uçarak çekilen görüntüler olay yarattı. Aspet Manukyan isimli gencin çektiği görüntüler tepki çekerken, güvenlik zafiyeti de gözler önüne serildi.

Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı bir hava aracıyla çekilen 12 dakikalık görüntüler Youtube'da yayınlandı. Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ),  uçuş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle, uçuşu gerçekeştiren Aspet Manukyan hakkında çalışma başlattı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, konuyla ilgili olarak 'ya yaptığı açıklamada, “ Şu anda hukukçularımız bir çalışma başlattı. Önemli bir konu. Yapılan hukuki çalışma sonucunun mutlaka caydırıcı olması lazım. Hukuki çalışma bittikten sonra kamuoyuna bir açıklama yapacağız” dedi.

Yetkililer, havalimanları üzerinde izinsiz uçuş yapmak ve yaptırmanın yasak olduğunu, polis ve askeri hava araçlarının bile gerektiğinde izin aldığını söylediler.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.