Diyarbakırlı gençler sabah namazında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' projesi kapsamında bir araya gelen gençler, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de namaz kıldı.

22 Ekim 2017 Pazar 13:41
Diyarbakırlı gençler sabah namazında buluştu






DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakırlı gençler, "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi" kapsamında İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de sabah namazı kıldı.

Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan proje doğrultusunda Diyarbakır Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen organiszasyon ile gençler merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami'de bir araya geldi.

Sabah namazını kılan gençler, dua etti.

Diyarbakır Gençlik Merkezleri Koordinatörü İskan Erpin AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere sabah namazı alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje ile Ulu Cami'de gençlerle sabah namazı kıldıklarını dile getiren Erpin, bu organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Erpin, ülke genelinde 81 ilde bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Gençlere imkan sağlıyoruz. Onları servislerle alıyoruz. Onlar için de çok değişik bir deneyim oluyor." dedi.

Etkinliğe katılanlardan Baver Doğmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığına bu proje için teşekkür etti.

Doğmuş, "Allah onlardan razı olsun. Böyle güzel manevi bir ortamda bulunmak insana lezzet veriyor. Uu Cami gibi manevi bir mekanda sabah namazı eda etmek geniş bir cemaatla beraber namaz kılmak bize huzur veriyor. Ayda bir genç arkadaşlarla buraya gelip namaz kılıp, dua ediyoruz. Sabah yapılan dualar Allah katında makbul. Genç kardeşlerimizin yaptığı dualar inşallah kabul olur." ifadelerini kullandı.

Namazın ardından camiden çıkan gençlere ve vatandaşlara çay ve simit ikramında bulunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.