Doğa yürüyüşünde mahsur kalan gençleri AFAD kurtardı

Bursa'da 16 yaşındaki Batuhan Yıldırım ile arkadaşı 17 yaşındaki Muhammet Sağlam tırmandıkları 8 metrelik yamaçtan inemeyince jandarma ve AFAD'dan yardım istediler: İki genç ekipelrin uzun süren uğraı sonucu çıktıkları yamaçtan indirildiler.

16 Nisan 2016 Cumartesi 14:37
Doğa yürüyüşünde mahsur kalan gençleri AFAD kurtardı






Doğa yürüyüşünde mahsur kalan gençleri AFAD kurtardı

Bursa'da bu sabah balık tutup doğa yürüyüşü yapmak isteyen 16 yaşındaki Batuhan Yıldırım ile arkadaşı 17 yaşındaki Muhammet Sağlam tırmandıkları 8 metrelik yamaçtan inemeyince jandarma ve AFAD'dan yardım istediler: İki genç ekipelrin uzun süren uğraı sonucu çıktıkları yamaçtan indirildiler.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde Emek Nezih Gencer Ortakokulu son sınıf öğrencisi olan Batuhan Yıldırım bu sabah l.Öztumur Lisesi birinci sınıfa giden arkadaşı Muhammet Sağlam ile derede balık tutup doğa yürüyüşü yapmak için Hüdevandigar Mahallesi'ne bisikletleriyle geldi. Bisikletlerini burada ağaca bağlayan iki arkadaş daha sonra dere boyunca yürüyüş yaptı. Yaklaşık 5 kilometre sonra 8 metrelik yamaca tırmananan Batuhan Yıldırım ile Muhammet Sağlam buradan inemeyince cep telefonları ile 110 itfayie ekiplerini arayıp yardım istedi.



İtafaiyenin de bilgilendirmesi ile belirtilen adrese AFAD, Nilüfer Arama ve Kurtarma (NAK) ile AFAD ekipleri giderek yamaçta mahsur kalan iki genci yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kurtardı. Yamaca tırmanırken televizyonda izledikleri doğa ile mücadeleyi içeren programlarında etkisi kaldıklarını söyleyen Batuhan Yıldırım, "Yamaca çıkınca inemedik. Arkadaşım Muhammet Sağlam bir ara düşüyordu. Sonunda yardım istedik" dedi.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.