Doğu Guta'nın direniş sembolü Kerim bebek İdlib'e ulaştı

Esed rejiminin topçu saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebek, ailesiyle Doğu Guta'dan ayrılarak İdlib'e geldi

01 Nisan 2018 Pazar 15:59
Doğu Guta'nın direniş sembolü Kerim bebek İdlib'e ulaştı






İDLİB (AA) - Suriye'de abluka altındaki Doğu Guta'da Beşşar Esed rejiminin topçu saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebek, ailesiyle İdlib'e ulaştı.

Rusya'nın garantörlüğünde varılan anlaşma sonucu Doğu Guta'da başlayan zorunlu tahliyeler çerçevesinde Kerim bebek ve ailesi bölgeden ayrılarak İdlib’e geldi.

Kerim bebek, rejimin Doğu Guta’ya düzenlediği saldırıya annesinin kucağında yakalanarak sol gözünü kaybetmişti.

Kerim bebek, hikayesinin AA tarafından dünyaya duyurulmasının ardından Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelmiş, sosyal medyadan destek kampanyaları başlatılmıştı.

Rusya'nın garantörlüğünde yürütülen görüşmeler sonucu varılan anlaşmaya göre, Doğu Guta'nın Arbin, Zemelka ve Ayn Terma yerleşimlerinden tahliye edilip İdlib, Hama ve Halep’in batı kırsalın yerleştirilen Doğu Gutalıların sayısı 45 bini aştı.

Muhabir: Eşref Musa-Burak Karacaoğlu

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.