Doğuş Grubu d.ream Internatıonal'da dünya devleriyle ortak oldu

- Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk: - "Temasek ve Metric gibi dünya devi kuruluşların Türkiye’ye yatırım yapmasına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz"

09 Nisan 2018 Pazartesi 17:19
Doğuş Grubu d.ream Internatıonal'da dünya devleriyle ortak oldu






İSTANBUL (AA) - Doğuş Grubu, tüm yeme içme yatırımlarını kapsayan Doğuş Restaurant Entertainment and Management'ın (d.ream) altında yer alan bazı markalarını bünyesinde toplayan d.ream International BV şirketinde, dünyanın önde gelen kuruluşlarından Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere’de bulunan yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners ile yüzde 17 hisse devri karşılığında ortak oldu.

Doğuş Grubu açıklamasına göre, grup, tüm yeme içme yatırımlarını kapsayan d.ream’in altında yer alan bazı markalarını bünyesinde toplayan d.ream International BV şirketinde, dünyanın önde gelen kuruluşlarından Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere’de bulunan yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners ile yüzde 17 hisse devri karşılığında ortak oldu. Anlaşma kapsamında şirketin toplam değeri 1,2 milyar dolar olarak belirlenirken, hisse devri 200 milyon dolar karşılığında gerçekleşti.

Grup tarafından 2012 yılında kurulan ve yeme içme sektöründeki en büyük Türk kuruluşu olan d.ream, yarattığı ünlü markalar ve uluslararası ortaklıklar ile 12 ülkede, 170’e yakın lokasyonda yaklaşık 8 bin 500 çalışanıyla yeme, içme ve eğlence sektöründe standartları en üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Türkiye’de yeme içme alanında kurumsallaşmanın mimarı olan Grup, aynı zamanda Türk markalarının uluslararası pazarlara açılması adına önemli yatırımlara imza atıyor.

Şirket değerlemesini oluşturan en önemli faktörlerin, Doğuş Grubu’nun beş yıl önce başlayan yatırım sürecinden bugüne kadar sektöre getirdiği kurumsallaşma, hizmet kalitesi ve yenilikler olduğu değerlendirildi.

- "Türk mutfağı ve misafirperverliğini de dünyada tanıtmak asli görevimizdir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şunları kaydetti:

"Temasek ve Metric gibi dünya devi kuruluşların Türkiye’ye yatırım yapmasına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğuş Grubunun yeme içme sektöründe yaptığı yatırımların ve yarattığı değerin başarısı bu işlem ile tescillenmiş bulunmaktadır. Özellikle servis ve hizmet sektöründe planlı ve stratejik çalışmalarımızın tüm dünyada kabul görüp örnek alındığını memnuniyetle izliyoruz.

Grubumuzun bu sektördeki uzun dönemli hedefleri ve büyüme stratejisi doğrultusunda yeni ortaklarımızla beraber değer yaratmaya devam edeceğiz. Türk turizmine ve misafirlerimize dünya markalarını getirmek, Türk mutfağı ve misafirperverliğini de dünyada tanıtmak asli görevimizdir."

Son Güncelleme: 09.04.2018 16:57
Anahtar Kelimeler:
Doğuş GrubuD.ream
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.