Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nın 3'üncüsü Çanakkale'de yapıldı (2)

ARINÇ, KADIN KOLLARIYLA BİR ARAYA GELDİ Çanakkale düzenlenen 3'üncü Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı'nın bir restoranda düzenlenen etkinliğine katıldı....

21 Mayıs 2015 Perşembe 20:14
Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nın 3'üncüsü Çanakkale'de yapıldı (2)






ARINÇ, KADIN KOLLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Çanakkale düzenlenen 3'üncü Dünya Barış ve Turizm Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı'nın bir restoranda düzenlenen etkinliğine katıldı. Genel seçim sonrası partisinin koolisyona nasıl baktığına yönelik bir soruya "Şimdi üç parti var değil mi? Koalisyon kurarsak bunu düşürürüz" diyen Arınç, şöyle konuştu: "Biz bütün bu hizmetlerimizi tek başımıza iktidarda yaptık. Siz koalisyon derseniz, milletin hatırladığı en son koalisyon 1999-2002 idi. Bu üç yıl içinde Türkiye nasıl bir felaket yaşadı. Şimdi, önce bu partilerin iktidar olma niyeti var mı? Bir parti iktidar olmak için kurulur. Türkiye'de 125 parti var. Çoğunun ismini bile duymadınız. 20'den fazla da bu seçime giriyor. Barajı aşma iddiasında olan 4 parti var. Şimdi açıkça mertçe soralım ey HDP; Sen iktidar olmaya niyetli misin? Böyle bir ümidin var mı? Böyle bir düşüncen var mı? Onlar önceden söylüyorlar zaten. 'Tek başına iktidar olma ümidim de, imkanım da, niyetim de yok.' Peki sen ne istiyorsun? 'Ben barajı aşayım yeter' diyor. Böyle bir partiye mi ülkeyi teslim edeceğiz biz? Bunlar PKK bağlantılı, İmralı akıl hocası. Bir taraftan Kandille, KCK ile irtibatlı siyasi kuruluş. Bakmayın Çanakkale'de, İzmir'de farklı şeyler söylediğine. Ama adam dürüst, 'ben barajı aşarsam bana yeter' diyor. Aşıp aşmamak milletin elinde. Ama ben başka bir şey ispatlamaya çalışıyorum. Bu partinin iktidar olma şansı da yok, böyle bir şeye niyeti de yok." 
MEYDANLARI BIRAK SÖYLE BANA EY MHP 
MHP'ye değinen Arınç, "MHP bildiğimiz MHP. Biz uzak değiliz MHP'ye. MHP'de dostlarımız da var. Meydanları bırak söyle bana ey MHP; Senin iktidar olma şansın var mı? Böyle bir niyetin var mı? Allah saklasın yok. Peki ne istiyorsun sen? 'Benim oyun yüzde 15. 16, 17 yaparsam yeter bana' diyor. 16 ile 17 ile iktidar olunur mu Türkiye'de? Olamaz, o da bir koalisyon beklentisi içinde" dedi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'EN BÜYÜK HEDEFİ YÜZDE 35'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Arınç, "Senin tek başına iktidar olma düşüncen var mı? Bakmayın dışarıda 'bana 4 yıl verin her şeyi şöyle yapacağım, böyle yapacağım' dediğine. Kendisi hedefi koydu. En büyük hedefi yüzde 35'dir. Türkiye'de üç parti, dört parti barajı aştı mı? Yüzde 35 ile sen olsan olsan ana muhalefet olursun. Başka bir şey olmazsın. Kaldı ki bugün ki rakamlar CHP'nin yüzde 25'ler bazında olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da en yüksek hedefinin bunu 28 yapmak olduğunu söylüyor. Şuanda hiçbir ankette yüzde 26'yı geçtikleri bile görülmüyor. O zaman sen de tek başına iktidar olamayacaksın. Öyle mi? Evet öyle. Ne olacak, koalisyon olacak. Koalisyon olunca ne olacak, memleket batacak, batarsa bitsin. Şu Ak Parti gitsin de bunlardan bir kurtulalım. Biz bu ülkede siyasi istikrar sağlandıktan sonra her şeyi yaptık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.