Dünyaca ünlü Türk hekimleri Türkiye'nin tanıtım yüzü olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" imzalanacak .

14 Ekim 2017 Cumartesi 13:49
Dünyaca ünlü Türk hekimleri Türkiye'nin tanıtım yüzü olacak






ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sağlık turizminin dünyadaki büyüme hızının, Türkiye’nin turizm gelirlerine de yansıması amacıyla iki Bakanlık arasında "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü" imzalanacak. Protokol kapsamında, sağlığa uluslararası tanıtım kampanyalarında özel bir yer ayrılacak.

Türkiye’yi dünyada bir sağlık destinasyonuna dönüştürmek üzere hazırlanan protokol, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından 18 Ekim’de imzalanacak.

Körfez Arap ülkeleri ile komşu ülkeler öncelikli olmak üzere, dünya ülkelerinden ziyaretçileri sağlık için Türkiye'ye çekmeyi hedefleyen protokol çerçevesinde, turistik değerler ve geleneksel Türk misafirperverliği öne çıkartılacak.

Kaliteli, teknolojik ve rekabetçi sağlık hizmeti anlayışı ile dünyada "Sağlık için Türkiye" algısı oluşturulması amaçlanan tanıtım protokolü çerçevesinde medikal, termal ve ileri yaş turizmi alanlarında, her iki Bakanlığın da hazırlayacağı görsel ve işitsel tanıtım materyalleri ilgili mecralarda paylaşılacak.

Ankara, Antalya, İstanbul, Denizli, Afyon, İzmir öncelikli olmak üzere sağlık turizmi alanında dünyada etkin basın yayın organları, blogger, acente ve sigorta şirketlerinin de iki Bakanlık tarafından Türkiye’de ağırlanması sağlanacak.

Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı sağlık operasyonlarının dünyaya anlatılacağı işbirliği çalışması, uluslararası turizm fuarlarında Sağlık Bakanlığına stand açma imkanı sunacak. Türkiye’nin dünyaca tanınmış hekimlerinin sağlık turizmi için düzenlenecek yurt dışı etkinliklerde, birer tanıtım yüzü olarak Türkiye'de gerçekleştirilen başarılı operasyonları anlatmaları sağlanacak.

Muhabir: Ahmet Furkan Mercan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.