ECB'den yılın son toplantısında 'sürpriz' beklenmiyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), yarın yapacağı yılın son toplantısında "sürpriz" bir karara imza atması beklenmiyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba 13:39
ECB'den yılın son toplantısında 'sürpriz' beklenmiyor






FRANKFURT (AA) - ABDULSELAM DURDAK - Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), yarın yapacağı yılın son toplantısında "sürpriz" bir karara imza atması beklenmiyor.

ECB Yönetim Konseyi, yarın Frankfurt’ta toplanacak. Toplantının ardından bankanın faiz kararları açıklanacak. ECB Başkanı Mario Draghi de alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıda ECB'nin yeni bir tedbir planı açıklaması öngörülmezken, enflasyon dinamiklerine vurgu yapması bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Avro Bölgesi'nde ekonomik güven yükselirken, işsizlik de yavaş yavaş düşüyor. Ekonominin hızla büyüme yoluna girdiği bölgede, fiyatlardaki gelişmelerde sürdürülebilir bir artış olmaması ise endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) öncü verilerine göre, Avro Bölgesi’nde ekimde yüzde 1,4 olan yıllık enflasyon, geçen ay yüzde 1,5 olarak ölçüldü. Yıllık enflasyon verisi yüzde 1,6’lık piyasa beklentisinin altında geldi.

Önceki toplantıda yeni bir karar açıklayan ECB'den, yılın son toplantısında yeni bir tedbir planı çıkması beklenmiyor. Aralık toplantısı, piyasalarda "daha az önemli" olarak değerlendiriliyor.

ECB personelinin yeni makroekonomik tahminlerinin de paylaşılacağı toplantıda, 2017, 2018 ve 2019 için büyüme tahminlerinin yanı sıra gelecek yıla ilişkin enflasyon öngörüsünün de yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.