Eğitim-İş'ten Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusu

Mesut MADAN/ BURDUR,() - BURDUR'da, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şubesi yöneticileri, yaptığı haberlerle kindilerini hedef gösterdiğini iddia ettikleri Yeni Akit Gazetesi hakkında  Cumhuriyet...

09 Mart 2015 Pazartesi 18:22
Eğitim-İş'ten Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusu






Mesut MADAN/ BURDUR,() - BURDUR'da, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şubesi yöneticileri, yaptığı haberlerle kindilerini hedef gösterdiğini iddia ettikleri Yeni Akit Gazetesi hakkında  Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, ilgililer hakkında ayrıca tazminat davası açtıklarını söyledi.
Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın anaokulları ve tüm yaş gruplarında kahvaltı ya da yemek öncesi okutulacak duaya ilişkin okullara gönderdiği resmi yazıyla ilgili Yeni Akit Gazetesi'nin 4 Mart 2015 tarihli haberinde, Eğitim- İş  Şube Başkanı Halil Ercan ile Şube Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün'ün hedef gösterildiği iddiasıyla gazete hakkında Burdur Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Konuyla ilgili Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, genel merkez yöneticileri, sendikanın çevre illerden yöneticileri, CHP il yönetimi ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Gazetenin 6 yöneticisinin 'Yayın yoluyla hakaret ve hedef gösterme' gerekçesiyle cezalandırılmaları talebiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili konuşan Genel Başkan Veli Demir, "Eğitim- İş Burdur şubemize ve yöneticilerine yapılan saldırı sebebiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk ve ilgililer hakkında tazminat davası açtık" dedi. Veli Demir, şöyle dedi:

"Geçen hafta lafta bir gazete Eğitim- İş Burdur Şubesi yöneticilerini ve genel merkez yöneticilerini hedef alarak bazı ithamlarda bulundu. Bizi dinsizlikle itham ettiler. Biz bunların ağababalarını biliriz. Ali Kemal'i, Said Molla'yı, Hüseyin Cahit'i biliriz. Bunlar Mustafa Kemal'e de 'Dinsiz çapulcu' demişlerdi. O gün Atatürk'e, Cumhuriyete, Kubilay'a saldıranlar bugün Atatürk'ün, Cumhuriyetin, bilimin, özgürlüğün, kardeşliğin yolunda yürüyen Eğitim- İş yöneticilerine saldırıyorlar. Burdur Cumhuriyet Meydanı'ndan bu gazetelere, yazarlarına, bunlara cesaret verenlere sesleniyoruz; Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenlere sesleniyoruz; boşuna canınızı sıkmayın. Bu ülke 1908, 1923 devrimini yaşadı. Bu ülkede Namık Kemaller, Mustafa Kemaller vardır. Siz ülkeyi geriye götüremezsiniz, Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.