Emel Sayın'dan duygu yüklü konser

TÜRK Sanat Müziği'nin usta sesi Emel Sayın, 'Aşkın Sihirli Şarkıları' adlı projenin son konserini, İzmir'de Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda verdi. Emel Sayın, son günlerde tırmanan terör olaylarını kınayarak, şehitlere gösterdiği...

21 Ağustos 2015 Cuma 11:47
Emel Sayın'dan duygu yüklü konser






TÜRK Sanat Müziği'nin usta sesi Emel Sayın, 'Aşkın Sihirli Şarkıları' adlı projenin son konserini, İzmir'de Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda verdi. Emel Sayın, son günlerde tırmanan terör olaylarını kınayarak, şehitlere gösterdiği saygı gereği siyah bir kostümle sahneye çıktı. Sayın 3 bin kişilik bir müzikleverle birlikte Türk bayrakları eşliğinde 'Memleketim' şarkısını seslendirdi.
Organizatörlüğünü Sinan Kuzucu'nun üstlendiği proje kapsamında İzmirli sanatseverlerle buluşan Türk Sanat Müziğinin usta sesi Emel Sayın, konser öncesi İzmirli basın mensuplarıyla buluştu. Sayın, Türkiye'nin kritik günler yaşadığını ve bunun konseri etkileyebileceğini düşündüğünü ama satılan biletleri de göz önüne alınca saygı gereği konseri iptal etmediğini söyledi.
Daha sonra sahneye çıkan Emel Sayın 'Memleketim' şarkısını söylerken de benzer bir konuşma yaptı, "Hep birlikte el ele vermemiz halinde bu karanlık günlerden aydınlık günlere geçeceğiz. Şehitlerimiz var hepimizin içi, yüreğimiz yanıyor. Sevgili Yıldırım Mayruk'un hazırladığı renk renk kostüm getirdim ama içime sinmedi. İstanbul'da evimdeki yardımcıma telefon ettim. Yetiştirilen bu siyah kıyafeti giydim. Eğleneceğiz, hüzünleneceğiz ama herşeye rağmen ayakta duracağız. Ardı ardına gelen şehit haberleri içimizi yakıyor. Kardeşlerimiz, evlatlarımız birer ikişer şehit olurken içimiz kan ağlıyor. Çok zor ve karanlık günlerden geçiyoruz. Ama gün ağlama günü değil birlik beraberlik içinde sımsıkı birbirimize sarılma, kenetlenme günüdür. Direnip dimdik duracağız ve bu zor günlerin sonu aydınlık ve çok güzel olacak" dedi.
KONSER İÇİN 3.5 KİLO VERMİŞ
Bir süre önce evinde düşerek bacağında ve omzunda kırıklar nedeniyle uzun bir süre evinde yattığını ve bu zaman içinde kilo alması üzerine ayağa kalkınca da diyete girdiğini ifade ederek 3.5 kilo verdiğini anlatan Emel Sayın, "Öncelikle şeker ve ekmeği zor da olsa kestim. Sabahları hafif sayılabilecek bir kahvaltı, öğlen etli bir menü ve akşam hiç bir şey yemiyorum. Çok acıkırsam akşam bir kase cacık yerim. Hepsi bu kadar. Bu diyet ile on günde 3.5 kilo verdim. Biraz daha verip ideal kiloma ulaşacağım" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramına sayılı günler kala adeta Zafer Bayramı kutlaması da yapan sanatçı ortalığı inletti. Sanatçıyı İzmir konserinde izleyenler arasında modacı Yıldırım Mayruk ve eski bakanlardan Işılay Saygın da vardı. Taşkın Sabah yönetimindeki 14 kişilik orkestra ile sekiz kişilik İzmir Türk Sanat Müziği Korosu'nun Emel Sayın'a eşlik ettiği konserde ayrıca 'Gülizar' ve 'Mavi Boncuk' adlı şarkılarında sanatçıya 50 kişilik Sinan Kuzucu Müzik Dershanesi öğrencilerinden oluşan koro da eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.