EMITT'e 'pavyon' benzetmesine Bodrum'dan eleştiri

Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - BİTLİS Valisi Orhan Öztürk'ün bazı internet sitelerinde yayınlanan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMITT) pavyon havasına dönüştürüldüğü yönündeki benzetmesine eleştiri...

29 Ocak 2015 Perşembe 19:50
EMITT'e 'pavyon' benzetmesine Bodrum'dan eleştiri






Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - BİTLİS Valisi Orhan Öztürk'ün bazı internet sitelerinde yayınlanan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMITT) pavyon havasına dönüştürüldüğü yönündeki benzetmesine eleştiri geldi. Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı da olan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 71 ülkeden katılımcının olmasının fuarın kalitesini ortaya koyduğunu belirtip, "Sayın valimin genelleme yapması doğru olmamış. Önce kaç uluslararası fuara gidip, ne kadar tanıtım yapmış ona bakmak gerek" dedi.
İstanbul'daki EMITT stant açan Bodrum'un CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan Bitlis Valisi Orhan Öztürk'e eleştiri. Bazı internet sitelerinde Vali Öztürk'ün EMITT'in pavyon havasına dönüştürüldüğü yönündeki benzetmesini değerlendiren Başkan Kocadon, "Bugün EMITT fuarına 71 ülkeden katılımcı var ise bu fuarın kalitesini ortaya koyuyor. Fuarda her ilçe veya turistik kent kendi özelliklerine göre sunum ve tanıtım yapar. Kimi eğlenceyi kimi kültürü ve tarihi, kimi yemeği ön plana çıkartır. Özellikle tatil kentlerinde tatiller; gündüz deniz, güneş ve dinlenme gece de eğlenceler ön plana çıkar. Turizm bölgelerinin destinasyonu böyledir. Dolayısı ile fuarlarda açılan stantlarda verilen kokteyller, düzenlenen etkinlikler gösteriler o kentin tanıtımı için yapılır. Bizim standımızda yaptığımız dans gösterileri de büyük ilgi çekti. Bugüne kadar kimse özellikle profesyonel turizm yöneticileri bize pavyon gibi olmuş değerlendirmesi yapmadı. Sayın valimin genelleme yapması doğru olmamış. Önce kaç uluslararası fuara gidip ne kadar tanıtım yapmış ona bakmak gerek. Bodrum'u tanıtmak için yaklaşık 30 uluslararası fuara katılırken, hala en iyi tanıtımı nasıl yapabileceğimi planlarken, bu tür açıklamalar turizme olumlu etki yapmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.