Endonezyalı ve Türk iş kadınları MÜSİAD'da buluştu

- MÜSİAD Genel Merkezi'nde bir araya gelen Endonezyalı ve Türk iş kadınları, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

03 Mayıs 2018 Perşembe 10:51
Endonezyalı ve Türk iş kadınları MÜSİAD'da buluştu






İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Endonezyalı ve Türk İş kadınlarını bir araya getirdi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin Kadın Çalışma Kurulu ile Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu ortaklığında, Endonezyalı ve Türk İş kadınlarının katılımıyla MÜSİAD Genel Merkezi'nde bir buluşma gerçekleştirildi.

Organizasyona, MÜSİAD Eğitim, Kültür ve Yayın Komisyonu Başkanı Melike Günyüz, Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz, GenPro Kadın Girişimcilik Komisyonu Başkanı Eka Shinta ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Programda, Endonezya’dan tekstil, moda, gıda, sanat, eğitim ve turizm alanında faaliyet gösteren 65 firmanın yetkilisi, Türk iş kadınlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

- "Gıda sektörüne yatırım yapılmalı"


Toplantıda konuşan MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu Başkanı Öz, MÜSİAD’ın, üyelerini temsil etmenin yanı sıra onları bölgesel ve küresel ölçekte fırsatlarla buluşturmak için de çalıştığını kaydetti.

Öz, yaptıkları iş forumlarıyla, gerçekleştirdikleri panellerle, düzenledikleri oturumlarla üyelerini dünyanın çeşitli yerlerindeki girişim fırsatlarından, yatırım imkanlarından haberdar ettiklerini bildirdi.

Endonezya'nın, dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran ülke olduğuna işaret eden Öz, "Yaşanan iç karışıklıklara rağmen kaynak zenginliği nedeniyle ekonomisi ayakta kalabilmektedir. Uzak mesafemize rağmen Türkiye ile birçok benzerliği var. Bugün de bu tablonun ortaya koyduğu mevcut ticari ilişkilerimizi zemin kabul ederek Türkiye ve Endonezya iş fırsatlarını, ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye vesile olacak yeni atılımları iş kadınlarının gözünden konuştuk." ifadelerini kullandı.

Müge Öz, Türkiye'den Endonezya'ya gıda, içecek, sigara, reçel, makarna sosları, domates salçası, mısır, buğday, şeker, soya, yer fıstığı ve inşaat malzemelerinin ihraç edilebileceğini, bu ülkede gıda sektöründe pastane ve fast food zincirleri kurulmasına yönelik yatırımların yerinde olacağını kaydetti.

MÜSİAD'ın, her zaman yenilikçi, girişimi ve teknolojiyi destekleyen bir vizyonla çalışan, bu yönde projeler geliştiren bir dernek olduğunu vurgulayan Öz, "MÜSİAD geleneksel olarak 2 yılda bir MÜSİAD EXPO Fuarı'nı ve eş zamanlı Uluslararası İş Forumu (IBF) etkinliklerini düzenliyor. Bu yıl 21-24 Kasım’da bölgenin en büyük genel ticaret fuarı olan 17. MÜSİAD EXPO'yu gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle sizleri fuarımıza davet etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
MüsiadEndonezya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.