Engellileri anlamak için gözlerini kapatıp, bastonla yürüdüler

KARS Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engellilerin yaşadığı sıkıntılara farkındalık oluşturmak için gözlerini kapatıp, bastonla yürüdü. Üniversiteli...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 12:11
Engellileri anlamak için gözlerini kapatıp, bastonla yürüdüler






KARS Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engellilerin yaşadığı sıkıntılara farkındalık oluşturmak için gözlerini kapatıp, bastonla yürüdü.
Üniversiteli gençler, engelli sorunlarına karşı ne kadar duyarlı olduklarını tespit etmek, engellilerin sorunlarını bire bir yaşayarak hissetmelerini sağlamak için Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde harekete geçti. Öğrencilerden Önder Baran, Yücel Doğan, Erman Naz, İbrahim Dursunoğlu, Emrah Diker ve Ali Kaplan 'Bugün engellileri anlayalım', 'Bir el de sen uzat', 'Engelsiz yaşam için el ele', 'Bir gün değil her gün ilgi görmek istiyoruz', 'Tohum toprağa, engelli topluma emanettir' yazılı dövizleri fakülte girişine asıp stant kurdu. Kendi yaptıkları çiğ köfteden satarak elde edilen geliri bağış kutusuna atan öğrenciler, standın yanına da iki akülü araba ve engelli bastonu bıraktı. Fakülteye giren öğrencilere projeyi anlatan gençler, birkaç dakikalığına kendilerini engellilerin yerine koydu. Gözleri bağlanan öğrenciler, engelli bastonuyla yürümeye çalışırken bir hayli zorlandı. Koltuk değnekleriyle yürümeye çalışanlar ise birkaç basamak merdiveni bile çıkamadı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.