Erciş'te DBP'nin yürüyüşüne izin verilmeyince olay çıktı

Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'nde DBP'nin yapacağı yürüyüş ve basın açıklamasına izin verilmeyince olaylar çıktı. Erciş'te DBP tarafından saat 11.45'te, İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis...

28 Temmuz 2015 Salı 13:53
Erciş'te DBP'nin yürüyüşüne izin verilmeyince olay çıktı






Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'nde DBP'nin yapacağı yürüyüş ve basın açıklamasına izin verilmeyince olaylar çıktı.
Erciş'te DBP tarafından saat 11.45'te, İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest kalması için yürüyüş ve basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Zilan Caddesi'nde yapılması planlanan yürüyüşe izin verilmeyince bazı gruplar sokağa çıkıp güvenlik güçleriyle çatıştı. Göstericiler polise molotofkokteyli ve taşla saldırırken, güvenlik güçleri de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.
İlçenin çeşitli yerlerinden silah sesleri gelirken, çarşıda bulunanlar panik içinde evlerine gitti, esnaf da kepenk kapattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.