Ergene’de termik santral eylemcisi küçük Melek ağladı

Mehmet YİRUN/ ERGENE(Tekirdağ),()– TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde yapılması planlanan termik santrali istemeyen bir grup, ÇED bilgilendirme toplantısı öncesinde eylem yaptı. Ellerinde pankartla belediye düğün salonu önüne...

15 Haziran 2015 Pazartesi 15:20
Ergene’de termik santral eylemcisi küçük Melek ağladı






Mehmet YİRUN/ ERGENE(Tekirdağ),()– TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde yapılması planlanan termik santrali istemeyen bir grup, ÇED bilgilendirme toplantısı öncesinde eylem yaptı. Ellerinde pankartla belediye düğün salonu önüne gelen grup, santrale karşı çıkarken, annesiyle eyleme katılan 10 yaşındaki Melek Çabuker gözyaşlarına hakim olamadı. ÇED toplantısı tepkiler üzerine ertelendi.
Ergene İlçesi’ne kurulması planlanan termik santrale karşılan çıkan bir grup, ÇED bilgilendirme toplantısının yapılacağı belediye düğün salonu önünde toplandı. Ellerinde ‘termik santral istemiyoruz’, ‘yaşabilir bir çevre, çok şey mi istiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık sloganlar attı. Eyleme katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, halkın termik santral istemediklerini ifade ederek, “Burada bu zulme karşı toplanılmıştır. Burada önemli olan şudur. Bu termik santral ile ilgili olarak konu Ergene Belediyesi’ne geldiğinde belediyemiz bunu kabul etmeyip, izin vermedi. Geçen dönemde çıkan bir karar vardı. Çevre Şehircilik Bakanlığı belediyenin yerine geçerek bu santralin yapılmasına karar verdi. Şimdi ÇED toplantısı yapılacak halkın görüşü alınacaktır. Almayacaksın arkadaş. Neden sen burada halkın seçtiği belediye ret veriyor sen bakanlık olarak bunun iznini veriyorsun. Bu belediye halkın oyları ile seçildi. Halkı temsil ediyor. Hayır ne toplantı, ne de santral olmayacak” dedi.
EYLEMDE GÖZYAŞI DÖKTÜ
Termik santrali istemeyenlerin eylemine annesiyle birlikte katılan 10 yaşındaki Melek Çabuker ise gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Küçük kızı ise annesi Hafize Çabuker ve diğer eyleme katılanlar sakinleştirdi.

BAŞKAN YÜKSEL: DAVA AÇACAĞIZ
Ergene Belediye Başkanı CHP’li Rasim Yüksel, bölgede bulunan dev gıda firmalarının bu termik santral kurulması halinde gitme kararı aldığını söyledi. Termik santralin kurulmaması için dava açacaklarını kaydeden Yüksek, “Biz bu konuyu sizlerden önce başlattık. Bu konu OSB’ye gündemine geldiğinde kendi aramızda tartıştık, ‘hayır’ dedik. Bunun yapılamayacağı OSB yasalarında açık ve net ortadadır. Biz bununla ilgili görüşümüzü bildirdik. Santrale karşıyız, sonuna kadar gideceğiz ve dava da açacağız” diye konuştu.
TUTANAK TUTULDU
ÇED bilgilendirme toplantısı için gelen Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile şirket temsilcileri halkın tepkisi üzerine toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak tuttu. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kaan Sinan Tohumcu, “Modern Karton Sanayi Ticaret A.Ş.’nin bize yapmış olduğu kömür yakıtlı buhar elektrik santrali için bir ÇED başvurusu vardı. Bunu da halkı bilgilendirmek istedik. Tepkileri gördük, biz bunu bakanlığa iletmek için toplantı yapıyoruz. Halk burada bilgilenmek istemiyor, bunlar tutanağa geçecektir” diyerek ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.