Erzurum'da ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

ERZURUM Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak için, 10 ortaokula 185 bisiklet dağıtıldı. Merkez Yakutiye ilçesindeki Hastaneler Caddesinde parkta yapılan bisiklet dağıtım törenine...

22 Mayıs 2015 Cuma 17:15
Erzurum'da ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı






ERZURUM Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak için, 10 ortaokula 185 bisiklet dağıtıldı.
Merkez Yakutiye ilçesindeki Hastaneler Caddesinde parkta yapılan bisiklet dağıtım törenine Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, şube müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 'Spor ve Fiziki Etkinlik' dersi kapsamında Halk Sağlığı ile Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokolle 10 ortaokula bisiklet dağıtıldı. Okullara eşit olarak dağıtılan ve zimmetlenen bisikletleri, öğrenciler derslerde kullanacak.
Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı korumak ve geliştirmek için fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflendiğine dikkati çeken Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Çankaya, fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ile bir çok hastalığının önüne geçilebilineceğini vurguladı. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nın 2010 verilerine göre 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz olduğuna işaret eden Çankaya, şunları söyledi:
"Aynı çalışmada 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4'ünün düzenli egzersiz yapmadığı saptanmıştır. Türkiye çocukluk çağı şişmanlık araştırması sonuçlarına göre ise hafta içi çocukların yüzde 22.4'ü en az bir saat bilgisayarda oyun oynamaktadır. Hafta sonunda çocukların yüzde 97.7'sinin günlük yaşam aktiviteleri arasında televizyon seyretmek yer almaktadır. Bu araştırmalar ışığında; ülkemizde de fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacıyla hedefler belirleyerek stratejiler geliştirmek, toplumu fiziksel aktiviteye özendirmek, fiziksel aktiviteye ulaşma engellerini ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5, 6 ve 7'nci sınıflarda 'spor ve fiziki etkinlik' dersi açan 10 ortaokula 185 adet bisiklet dağıtımı yapıldı. Bisikletlerin çocukların fiziksel aktivite alışkanlığının arttırılmasında etkin olacağına inanıyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.