Eşi kurt saldırısında öldü, 4 kızıyla yaşam mücadelesi veriyor

Engin ERTÜRK/ BAŞKALE (Van), ()-VAN'ın Başkale İlçesi Tokluca Mahallesi'nde 4 yıl önce kurt saldırısında eşini kaybeden Mayiser Akten, 4 kız çocuğuna hem annelik, hem de babalık yapıyor. Başkale İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:40
Eşi kurt saldırısında öldü, 4 kızıyla yaşam mücadelesi veriyor






Engin ERTÜRK/ BAŞKALE (Van), ()-VAN'ın Başkale İlçesi Tokluca Mahallesi'nde 4 yıl önce kurt saldırısında eşini kaybeden Mayiser Akten, 4 kız çocuğuna hem annelik, hem de babalık yapıyor.
Başkale İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Tokluca Mahallesi'nde 4 yıl önce kurtların saldırısı sonrası eşi Sadrettin Akten'i kaybeden Mayiser Akten, büyük sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşları 11 ile 18 arasında değişen 4 kızıyla birlikte yaşayan Mayiser Akten, kızlarına hem annelik hemde babalık yapıyor. Mahallede bir vatandaşın kendilerine verdiği tek odalı harabe evde yaşayan anne ve kızları, yine mahalledeki vatandaşlar tarafından kendilerine yardım olarak verilen koyunlarla geçimlerini sağlıyor.
"BİZE KONTEYNER BİLE YETER"

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Mayiser Akten, "Biz geçimimizi mahalleden toplanan yardımlarla sağlıyoruz. 4 kızım evlendi. 2'si öğrenci 4 kızımla harabe bir evde yaşıyoruz. Bizim şu anda en büyük ihtiyacımız kafamızı sokabiliceğimiz temiz bir mekan. Konteyner bile bize yeter. Yetkililerden bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.