Eskişehir'de 'Dünya Ağaç Günü' etkinlikleri

Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği ve Türkiye Ormancılar Derneği tarafından düzenlenen 'Dünya Ağaç Günü' etkinlikleri başladı. Turunç Otel'de düzenlenen...

17 Mart 2015 Salı 19:35
Eskişehir'de 'Dünya Ağaç Günü' etkinlikleri






Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği ve Türkiye Ormancılar Derneği tarafından düzenlenen 'Dünya Ağaç Günü' etkinlikleri başladı.
Turunç Otel'de düzenlenen etkinliğin tanıtım toplantısına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uluslarası Ahşap Kültürü Derneği Genel Sekreteri Su Ji Min, Türkiye Ormancılar Derneği ikinci başkanı Hüsrev Özkara katıldı. Odunpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'de 17-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek olan Dünya Ağaç Günü etkinliğine 68 ülkeden yaklaşık 300 kişinin katılacağı söyledi. Başkan Kurt, etkinliklerde sergilerin yanısıra çocuklar için çizim yarışmalarından ağaçlandırma etkinliklerine, ahşap oymacılığından workshoplara, sempozyumdan konserlere kadar birçok programın yer alacağını belirtti. 
Belediye Başkanı Kazım Kurt, gelişmiş ülkelere göre Türkiye'de yeşil alan miktarının az olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Dünya nüfusu ve sanayileşmenin hızlı artışının, orman ve çevre tahribatını da beraberinde getirdiği bugünlerde, ağacın önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Çevreyi kirletiyoruz, doğayı katlediyoruz. Evet, biz bunları yapıyoruz. Aslında kendimize, geçmişimize, bugünümüze ve geleceğimize ihanet ediyoruz. Çevremiz, yani bizim nefes aldığımız, doğduğumuz, doyduğumuz ve bizi içinde barındıran bu yapı, bu yaşam alanımız en değerli varlığımız olması gerekirken değerini bilemiyoruz. Çünkü gerekli olan çevre bilinci maalesef istenilen düzeyde değil. Bunun arttırılması lazım. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan ortalama 20 metrekare civarında seyrederken Türkiye'de maalesef 1-9 metrekare arasında değişiyor. Bunu üzülerek söylüyorum ülke olarak yeşil fakiriyiz." 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.