FARC ve ELN temsilcileri Ekvador'da görüşecek

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, ateşkes imzaladıkları Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) liderlerinin Ekvador’da bir araya geleceğini açıkladı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 11:30
FARC ve ELN temsilcileri Ekvador'da görüşecek






BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ateşkes imzaladıkları Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) liderlerinin Ekvador’da bir araya geleceğini açıkladı.

Cauca yönetim bölgesinde yerel yöneticilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Santos, FARC yöneticilerine, ELN ile hükümetin görüşmelerinin sürdüğü Ekvador’un başkenti Quito’ya örgütün müzakerecileri ile konuşmak için gitmelerine müsaade ettiğini söyledi.

Kararı, FARC yöneticilerinin, “barış anlaşmasının sebebini, tüm dünyaya ve Kolombiya’ya sağladığı faydayı” açıklaması için aldığını vurgulayan Santos, ELN ile imzaladıkları geçici ateşkesin de FARC’la olduğu gibi bir barış anlaşmasına dönüşmesini umduğunu söyledi.

Kolombiya yerel basınında çıkan haberlerde, siyasi partiye dönüşen FARC’ın ELN ile görüşmeye gidecek heyetinde örgütün “Timochenko” ismiyle bilinen eski lideri Rodrigo Londono’nun yanı sıra üst düzey isimlerden Julian Gallo Cubillos, Luciano Marin Arango, Pablo Catatumbo’nun da yer alacağı belirtildi.

Muhabir: Lokman İlhan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.