FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına soruşturma: 34 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile irtibatları tespit edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 31'i muvazzaf 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, zanlılardan 19'u yakalandı.

15 Mayıs 2018 Salı 10:47
FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına soruşturma: 34 gözaltı kararı






ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin, FETÖ'nün "mahrem imamları" ile örgütün iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatlı oldukları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, halen aktif görevde bulunan 4 albay, iki yarbay, 9 binbaşı, 13 yüzbaşı ve 3 üsteğmen ile daha önce haklarında idari işlem yapılan iki binbaşı ve bir yüzbaşı için gözaltı kararı alındı.

7 ilde operasyon başlatıldı

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli 34 kişinin yakalanması için Ankara merkezli 7 ilde operasyon başlattı.

Şu ana kadar 19 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Serdar Açıl

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.