Foça Deniz Üssü'ne özel konuklar

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), () - İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki Deniz Üssü, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bünyesinde tedavisi süren ya da tamamlanan yaşları 5 ila 20 arasında değişen çoğunluğu çocuk 40 kişilik grubu ağırladı. Üstte...

04 Şubat 2015 Çarşamba 19:13
Foça Deniz Üssü'ne özel konuklar






Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), () - İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki Deniz Üssü, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bünyesinde tedavisi süren ya da tamamlanan yaşları 5 ila 20 arasında değişen çoğunluğu çocuk 40 kişilik grubu ağırladı. Üstte yemek yiyen, ardından temsili bir tatbikat hazırlığını izleyip gemi personeline anonsla emir ve talimat veren çocuklar, son olarak askeri müzeyi gezerek ziyareti tamamladı.
Kentin çeşitli semtlerinde yaşayan çoğunluğu çocuk 40 kişilik bir grup; LÖSEV İzmir Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Gamze Berçin Tatar, LÖSEV İzmir Sosyal Hizmetler Sorumlusu Nurşen Çakmaklıoğulları'nın refakatinde Foça'daki Deniz Üs Komutanlığı'nı ziyaret etti. Foça Deniz Üssü giriş kapısında Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve üs yetkilileri tarafından karşılanan grup, Kaleburnu Askeri Gazinosu'nda öğle yemeği yedi. Grup kendilerine refakat eden subay ve astsubaylarca bilgilendirildi. Sorulan bazı sorulara esprili yanıtlar alan çocukların kahkahası salonda yankılandı.
EMİR VE KOMUT VEREN ÇOCUKLAR KEYİFLENDİ
Yemeğin ardından çeşitli hediyeler verilen grup, temsili bir tatbikat hazırlığını yerinde görmek üzere limanda bağlı TCG Ç -153 Çıkarma Gemisi'ne götürüldü. Tatbikatta bir zırhlı personel aracıyla bir tank temsili olarak gemiye alınarak kalkışa hazır hale gelindi. Geminin çıkarma bölgesine nasıl kapak atıp kapattığı uygulamalı olarak gösterildi. Gemi personeline anonsla emir ve komut da veren çocukların memnuniyeti yüzlerinden okundu. Son olarak; müze olarak hazırlanmış İç Güvenlik Harekatı ve Kıbrıs Barış Harekatı Birlik Anı salonlarını gezen grubu, savaş koşullarına göre giyinip yüzü boyalı amfibi komando askeri ile levent olarak anılan Osmanlı denizci kıyafetli asker ağabeyileri karşıladı. Çocukların ilgi gösterdiği askerler, sorular üzerine kamuflajın gerekliliğini anlattı. Grup içindeki minik ziyaretçiler, turu subay ve astsubay abi ve ablalarının kucaklarında tamamladı.

"BUGÜNKÜ KONUKLARIMIZ ÇOK ÖZEL VE ÇOK GÜZEL"
Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, hem birliklerini tanıtmaktan hem LÖSEV'li çocuklarla güzel bir gün geçirmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Tosun, "Bizler sadece denizlere değil gönüllere de açılıyoruz. Çocuklar bizim çocuklarımız. Onları eğitimlerine katkıda bulunmak için misafir ettik. Daha önce de çok sayıda konuğumuz oldu. Ancak bugünkü konuklarımız çok özel ve çok güzeldi. Bugün hem onların hem bizim hafızalarımızda özel bir gün olarak kalacaktır. Onları misafir etmekten çok mutlu olduk" dedi.
ZİYARET MEMNUNİYET YARATTI
Unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirten Gamze Berçin Tatar, Tuğamiral Tosun ve Foça Deniz Üssü personeline teşekkür etti. Tatar, "Grubumuzda enfeksiyon riski olmayan tedaviye cevap vermiş, kısmen veya tamamen iyileşmiş çocuklar ve bazılarının yaşı 20'ye ulaşmış gençler var. İyileşen bu gençler şimdi gönüllü olarak LÖSEV bünyesinde katkı vermeye devam ediyorlar. Biz vakıf olarak sadece tedavi amacı gütmüyoruz. Çeşitli faaliyetler ve sosyal etkinliklerle onların hayatın içinde olmasını sağlıyoruz. Meslekleri tanıtıyoruz. Farklı meslek gruplarını görsünler ve ileride seçimlerini doğru yapsınlar istiyoruz. Ara tatilden yararlanarak geldik. Farklı şeylere tanık olduk. Benim çok hoşuma gitti. Eminim onların da gitmiştir. Bugüne katkı veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Müze ziyaretinin ardından grup, saat 15.30 sıralarında Foça Deniz Üssü'nden ayrıldı. Askeri personel ile grup arasında duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.