Ford Otosan önünde bekleyişe devam

GÖLCÜK (Kocaeli), () - BURSA’daki Renault ve Tofaş fabrikalarında başladıktan sonra bazı otomotiv ve metal sektöründeki firmalara da yansıyan iş bırakma eyleminin yapıldığı Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları'nda, parça...

24 Mayıs 2015 Pazar 13:25
Ford Otosan önünde bekleyişe devam






GÖLCÜK (Kocaeli), () - BURSA’daki Renault ve Tofaş fabrikalarında başladıktan sonra bazı otomotiv ve metal sektöründeki firmalara da yansıyan iş bırakma eyleminin yapıldığı Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları'nda, parça ikmalinde görülen sıkıntı nedeniyle üretime verilen 1 günlük ara ardından yeniden normal üretime dönülürken, fabrika önünde bir grup işçi protestosunu sürdürüyor. Fabrika yönetimi yarın sabahtan itibaren normal vardiyaya geçileceğini belirterek tüm işçilere işbaşı çağrısı yaptı. 
Ford Otosan Gölcük Fabrikası girişindeki yol kenarında, sayıları zaman zaman 100-300 arasında değişen işçiler bekleyişini sürdürüyor. İşveren bu işçilere sık duyurularda bulunarak bir an önce işbaşı yapmalarını istiyor. Son duyuruda Pazartesi sabahından itibadren normal vardiyeye geçileceği bildirilerek tüm işçilerin işbaşı yapması istendi. Fabrikanın açıklamasında, üretimde bir sıkıntı olmadığı belirtildi. 
Bu sabah Gölcük Fabrikası önünde bekleyen işçiler adına konuştuğunu belirten Halil İbrahim Günyeli, öncelikle Türk Metal Sendikası’nın işyerinden çıkmasını istediklerini söyledi. Fabrika işçilerinden yüzde 80 dolayında çalışanın sendikadan istifa ettiklerini ileri süren Günyeli, diğer isteklerinin bu süreç başlamadan önce Bursa'daki olayları sosyal medyada paylaşan arkadaşlarının isten atıldığını, bunların tamamının işe iade edilmesini, çalışma konuşllarının iyileştirilmesini, saat ücretlerinin iyileştirilmesini, eylem içinde olan hiç bir işçinin işten çıkarılmaması konusunda yazılı taahhüt etmelerini istediklerini söyledi. Halil İbrahim Günyeli, işverenin işbaşı konusunda da tüm çalışanlara mesaj gönderdiğini belirtti.
Ford Otosan'ın birbirine yakın konumdaki  Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında yaklaşık 7 bin 150 çalışan bulunuyor.  

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.