Gaziantep Islahiye'de deprem; 4.0 ile iki kez sallandı

Gaziantep Islahiye ilçesi 3.8 ve 4.0 büyüklüğünde iki ayrı depremle sallandı. İkinci deprem yer yüzüne oldukça yakın noktada meydana geldiği için yoğun olarak hissedildi.

24 Nisan 2016 Pazar 00:19
Gaziantep Islahiye'de deprem; 4.0 ile iki kez sallandı






Gaziantep Islahiye'de deprem; 3.8 ile iki kez sallandı

Gaziantep'te merkez üssü İslahiye olan Righter ölçeğine 3.8 ve 4.0  büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. İkinci deprem yerin 1.7 KM derinliğinde oluştuğu için daha sert hissedildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Daire Başkanlığı'nın merkez üssünü İslahiye İlçesi olarak belirlediği deprem, saat 22.32'de meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

İSLAHİYE'DE İKİNCİ DEPREM

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Deprem Daire Başkanlığı verilerine göre, Gaziantep'in İslahiye İlçesi, 3.8 büyüklüğündeki depremin ardından saat 22.51'de bu kez 4.0 büyüklüğünde ikinci bir depremle sallandı.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Hatay'ın Hassa İlçesi Sapanözü, büyüklüğünü ise 3.9 olarak açıkladı.

 
Son Güncelleme: 24.04.2016 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.