Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın duygu dolu anları.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan şehit ailelerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar duygulu anlar yaşadı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 08:43
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın duygu dolu anları.






Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın duygu dolu anları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit ailelerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar duygulu anlar yaşadı.
Şehit ve gazi yakınlarını Beştepe'de ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinin ardından konuşma yaptı. Erdoğan, konuşması sırasında, teröristlerle girilen mücadelede gözünü kaybeden Yüzbaşı Necmettin Tetik ile aralarında geçen telefon görüşmesini anlattı. Kameralar o anda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a çevrilmişti ki, Akar'ın bu konuşmalar karşısında gözlerinin dolduğu görüldü.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu teröristler Müslüman olsa Ramazan günü kan dökmezler. İnsan olsalar bu şekilde sokak ortasında bomba patlatmazlar. Türkiye'yi terörle terbiye edeceklerini sananlar yanılıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi terör örgütleri ve teröristlerle terbiye edeceğini sananların beyhude uğraştıklarını söyledi. İstanbul'da meydana gelen patlamada hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının ilk gününde milletimizi kana ve acıya boğan gözü dönmüş bu teröristlerin bırakın bu aziz milletin bir mensubu olmayı, bırakın Müslüman olmayı, insanlıkla dahi ilişkileri olamaz. Bu teröristler milletimizin mensubu olsalar kendi kardeşlerine saldırmazlar, Müslüman olsalar Ramazan günü kan dökmezler, insan olsalar sokak ortasında bu şekilde bomba patlatmazlar. Kur'an-ı Kerim bu tür kişileri 'hayvandan daha aşağı' diye tarif ediyor. Türkiye'yi terör örgütleri aracılığı ile terör eylemleri ile teröresitlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir. İşte bu gün burada şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikteyiz. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin birer mührü, birer kilidi gibidir. Şehitlerimizin hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Ama bu insanlık dışı eylemleri yapan teröristler sadece nefretle, lanetle, tiksinti ile anılacaklar. Rabbim şu mübarek günlerde milletimizi ve vatanımızı korumak için tüm askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı, tüm güvenlik görevlilerimizi esirgesin, korusun, onların yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.