Gizem'i kaçıranlara 10 yıl hapis cezası

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Gizem B.'yi kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan eski nişanlısı Serkan Ş. ile Yaşar Melih Ö. ve tutuksuz sanık Hasgül A. hakkında 10 yıl hapis cezası isteniyor...

16 Mart 2016 Çarşamba 16:06
Gizem'i kaçıranlara 10 yıl hapis cezası






Gizem'i kaçıranlara 10 yıl hapis cezası

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Gizem B.'yi kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan eski nişanlısı Serkan Ş. ile Yaşar Melih Ö. ve tutuksuz sanık Hasgül A. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gizem Babataş, geçtiğimiz 8 Şubat'ta ölüm tehditleri aldığı eski nişanlısı Serkan Ş., annesi Hasgül A. ve arkadaşı Yaşar Melih Ö., tarafından Kepsut İlçesi'nde kaçırıldı.
Genç kızın bulunması için jandarma harekete geçerken, sosyal medyada kampanya başladıldı. 9 Şubat'ta İzmir'de gelen ihbar üzerine polis Buca'da bir eve baskın yapıp Gizem B.'yi kurtardı.

Adliyeye sevk edilen sanıklardan Serkan Ş. ve Yaşar Melih Ö., tutuklanırken Hasgül A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede her üç sanığın fikir ve eylem birliği içiresinde hareket ederek cebir ve tehdit kullanarak müştekiyi kaçırıp 'Hürriyetinden yoksun kıldıkları'nı ve müştekinin anne ve babasının sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtip asliye ceza mahkemesinde yargılanmaları için dava açtı. Sanıklar Serkan Ş., annesi Hasgül A. ile Yaşar Melih Ö. 10 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesi'nde bu ayın sonunda hakim önüne çıkacak.

Gizem B.'nin avukatı Seda Akyüz, müvekkilinin bu olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi gördüğünü belirtip, “Halen aşırı korku ve anksiyete yaşıyor. Sanık yakınları rahatsız etmeye devam ediyor. Sanıklar sadece bu suçtan değil 'yağma' ve 'darp' suçundan da dava açılmalıydı. Sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları lazım. Duruşmada bunu belirteceğim" dedi.


Son Güncelleme: 16.03.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.