Gurbetçi Hanife’den, memleketindeki 5 engelliye akülü sandalye

Murat GÜRBÜZLER / TOMARZA(Kayseri), () - VİYANA’da oturan, Kayserili evli 4 çocuk annesi 43 yaşındaki Hanife Ada, yıllar sonra geldiği memleketi Tomarza İlçesi'nde  5 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye, çocuklara da...

22 Mayıs 2015 Cuma 10:08
Gurbetçi Hanife’den, memleketindeki 5 engelliye akülü sandalye






Murat GÜRBÜZLER / TOMARZA(Kayseri), () - VİYANA’da oturan, Kayserili evli 4 çocuk annesi 43 yaşındaki Hanife Ada, yıllar sonra geldiği memleketi Tomarza İlçesi'nde  5 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.
6 yaşına kadar Tomarza’nın Pusatlı Mahallesi'nde yaşayan ve daha sonra ailesiyle birlikte Avusturya’nın Viyana kentine giden ve burada tercümanlık yapan Hanife Ada, kendi gelirinden ve duyarlı Avusturya ve Alman vatandaşların yaptığı katkıyla 5 akülü tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıttı. Hanife Ada, bir zamanlar köy olan Pusatlı’nın daha sonra mahalleye dönüştüğünü, mahalle muhtarı Adem Tükenmez ile yaptıkları görüşmenin ardından belirlenen engellilere akülü sandalyeleri dağıttıklarını söyledi.  
Pusatlı Mahallesi sakinleriyle muhtarlık binası önünde buluşan hayırsever kadın, sandalyeleri sahiplerine teslim ederek, ellerini öptü. Hanife Ada, mahalledeki çocuklara da çeşitli oyuncak dağıttı.
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.