Gurbetçi oyları Türkiye'ye geldi: Katılım yüksek oldu

Seçim pusulalarının bulunduğu torbalar Köln'e gelen siyasi parti temsilcileri ve YSK heyetine teslim edildi.

29 Ekim 2015 Perşembe 01:48
Gurbetçi oyları Türkiye'ye geldi: Katılım yüksek oldu






Gurbetçi oyları Türkiye'ye gönderildi

Seçim pusulalarının bulunduğu torbalar Köln'e gelen siyasi parti temsilcileri ve YSK heyetine teslim edildi.


KÖLN Başkonsolosluğu'ndan edinilen bilgiye göre; Köln Bölgesinde yaşayan gurbetçilerin sandığa gitme oranında geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerine oranla artışın yaşandığı kaydedildi.

8-25 Ekim tarihleri arasında Köln, Frankfurt, Düsseldorf, Essen, Münster, Mainz, Brüksel, Anvers, Rotterdam, Deventer ve Amsterdam Başkonsolosluklarında kullanılan oylar siyasi parti temsilcileri eşliğinde Köln-Bonn Havaalanı’nda kargo konteynerlerine yüklenerek Türkiye’den gelen YSK görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyete teslim edildi.

GÜMRÜKLERDE DE İLGİ YOĞUNDU

128.504 seçmenin kayıtlı olduğu Köln bölgesinde 57.687 seçmenin oy kullandığı öğrenilirken, Köln Bölgesi'nde kayıtlı olupta gümrüklerde oy kullanan seçmenlerle birlikte bu sayının 64.167’ye ulaştığı bilgisine ulaşıldı.

YÜZDE 50 SANDIĞA SAHİP ÇIKTI

Bu sonuçlarla birlikte Köln Bölgesi'ndeki seçmenlerin, seçimlere katılım oranı  %50 seviyesinde gerçekleşmiş olup, 25. Dönem Milletvekili Seçimlerine göre vatandaşlarımızın seçimlere ilgisinde %17’lık bir artış meydana geldiği kaydedildi.
HABER

Yaşar KAÇMAZ / ALMANYA
Son Güncelleme: 29.10.2015 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.