Hafata sonu hava durumu nasıl olacak?

Bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi, İç Ege, İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde pus ve sis olayları bekleniyor.

25 Aralık 2015 Cuma 11:19
Hafata sonu hava durumu nasıl olacak?






Hafata sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji vatandaşları vatanın yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı da uyardı. Bugün sıcaklıkların İç ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nin kuzeydoğu kesimlerimlerinde mevsim normallerinde olması beklenirken, başka bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların olması bekleniyor. Yurdumuz kuzeyli yönlerden esen rüzgarların etkili olması beklenirken, denizlerde ise fırtına beklenmiyor. İşte bugünün hava durumu tahminleri ve günün bölge bölge sıcaklık değerleri…
Meteoroloji’nin hava durumu tahminlerine göre;

Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, dahil ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, başka yerlerin az bulutlu ve aleni geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in dahil kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile beraber dahil ve doğu bölgelerde gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer güçlü olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarında mühim bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, başka bölgelerde normallerin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif fasıla sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI

Hava durumu tahminlerini vatandaşlarla paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarılarda bulundu. Meteoroloji’nin sis uyarısında; “Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in dahil kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi. Ayrıca buzlanma ve don uyarısı da yapıldı. Bu uyarıda ise, “Sabah ve gece saatlerinde dahil ve doğu bölgelerde yer yer güçlü olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde hava durumunun az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Bursa ve İstanbul’da 12 derece, Kırklareli’de 15 derece, Kocaeli’de ise 13 derece olması bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde hava durumunun az bulutlu ve aleni, dahil kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin dahil kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile beraber sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının ise Afyonkarahisar’da 2 derece, İzmir’de 15 derece, Manisa’da 13 derece, Uşak’ta ise 16 derece olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi’nde bugün hava durumunun az bulutlu ve aleni, dahil kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin dahil kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Adana’da 21 derece, Antalya’da 20 derece, Hatay’da 18 derece, Isparta’da ise 16 derece olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi’nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Başkent Ankara’da 1 derece, Eskişehir’de 0 derece, Kayseri’de 3 derece, Konya’da ise 5 derece olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölümü’nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin dahil kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile beraber sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Zonguldak ve Bolu’da 11 derece, Düzce’de 12 derece, Kastamonu’da ise 2 derece olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölümleri’nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin dahil kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının ise Amasya ve Gümüşhane’de 6 derece, Samsun’da 13 derece, Trabzon’da ise 14 derece olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hava durumunun az bulutlu ve aleni, kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile beraber kuzeydoğusunda güçlü olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Erzurum ve Kars’ta 0 derece, Malatya’da 11 derece, Van’da ise 5 derece olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise havanın az bulutlu ve aleni geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bugünün hava sıcaklıkları Gaziantep ve Diyarbakır’da 16 derece, Siirt’te 12 derece, Şanlıurfa’da ise 18 derece olması bekleniyor.
Son Güncelleme: 25.12.2015 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.