Hakkari'de dağcılardan nefes kesen kaya tırmanışı

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'de 5 dağcı Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki Ava Ori şelalesinin bulunduğu kayalıklara nefes kesen bir tırmanış gerçekleştirdi. Hakkari'de Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği tarafından yapılan...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 11:22
Hakkari'de dağcılardan nefes kesen kaya tırmanışı






Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'de 5 dağcı Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki Ava Ori şelalesinin bulunduğu kayalıklara nefes kesen bir tırmanış gerçekleştirdi.
Hakkari'de Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği tarafından yapılan organizasyonla Ankara'dan gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç ile 3 dağcı sabahın erken saatlerinde şelalenin yanında bulunan 100 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanmaya başladı. Yaklaşık 1 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından 5 dağcı zirve yaptı.
'HAKKARİ'NİN GÜZELLİKLERİNİ YANSITIYORUZ'

Hakkari'nin dağcılığa elvirişli bir kent olduğunu belirten Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç amaçlarının Hakkari'nin güzelliklerini yansıtmak olduğunu söyledi. Ertunç, "Tanıtım için bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Hakkari'de kaya tırnanışına uygun çok elverişli yerler var. Bu bölgenin turizme açılmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.