Hakkari'de kartpostallık görüntüler arasında doğa yürüyüşü

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, yıllarca çatışmaların eksik olmadığı bölgelere 60 kişinini katılımı ile doğa yürüyüşü düzenledi. Grup, şelale ve ters lalelerin bulunduğu alanlarda fotoğraf...

29 Nisan 2015 Çarşamba 13:02
Hakkari'de kartpostallık görüntüler arasında doğa yürüyüşü






Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, yıllarca çatışmaların eksik olmadığı bölgelere 60 kişinini katılımı ile doğa yürüyüşü düzenledi. Grup, şelale ve ters lalelerin bulunduğu alanlarda fotoğraf çekip, piknik yaptı.
Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, kente yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçdibi köyü çevresine gezi düzenledi. Programa, aralarında öğretim görevlileri, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 60 kişi katıldı. Ağaçdibi Köyü'ne araçlarla giden grup, buradan da yürüyerek önce Ağaçdibi Şelalesi'ne daha sonra da ters lale çiçekleri ile süslü Kehi Vadisi'ne ve Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Avasipi Şelalesi'ne gitti. Bol bol fotoğraf çeken ve doyumsuz manzaralar sunan şelalede halay çekerek stres atan gruba, Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği tarafından kavurma, pilav ve cacık ikram edildi. Öğlen yemeğini ardından da doğadaki yürüyüş akşam satlerine kadar sürdü.
Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım, amaçlarının Hakkari'nin doğal güzelliklerini dışarıdan gelen öğretmen, doktor ve misafirlere tanıtmak olduğunu söyledi. Yürüyüşün oldukça keyifli geçtiğini belirten Yıldırım, "Doğa yürüyüşümüze katılanlar, Hakkari doğasının sunduğu güzellikler karşısında hayran kaldı. Bizler, yılarca kötü olaylarla gündeme gelen ilimizin adını, bundan böyle doğal güzellik haberleriyle gündeme getireceğiz. Türkiye'deki tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz. Gelip buradaki güzellikleri görmelerini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.