Hakkari'ye 9 milyon 442 bin lira KÖYDES ödeneği

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'ye, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi çerçevesinde 9 milyon 442 bin 418 lira ödenek tahsis edildi. KÖYDES kapsamında, 2015 yılında Hakkari’ye tahsis edilen ödeneğin il ve...

04 Şubat 2015 Çarşamba 13:55
Hakkari'ye 9 milyon 442 bin lira KÖYDES ödeneği






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'ye, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi çerçevesinde 9 milyon 442 bin 418 lira ödenek tahsis edildi.
KÖYDES kapsamında, 2015 yılında Hakkari’ye tahsis edilen ödeneğin il ve ilçeler bazında kullandırılması ve değerlendirilmesi amacıyla Hakkari Valisi Yakup Canbolat başkanlığında toplantı yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, ilçe kaymakamları, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı. Vali Yakup Canbolat, 2015 yılı yatırım programı kapsamında köylerin altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere KÖYDES Projesi çerçevesinde Hakkari’ye 9 milyon 442 bin 418 lira ödenek tahsis edildiğini söyledi.
Vali Canpolat, gelen KÖYDES ödeneğinin merkez ve ilçelere bağlı köylerin yol, içme suyu ve altyapı hizmetlerinde etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Vali Canpolat, Yüksek Planlama Kurulu’nun koyduğu ilke kararları ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün belirttiği kriterler çerçevesinde Hakkari’ye tahsis edilen ödenekle köylere yönelik yatırımlar yapılacağını belirtti. Önceliklerinin Yüksek Planlama Kurulu’nun kararları doğrultusunda yol ve içme suyu projeleri olduğunu ifade eden Vali Canbolat, özellikle tüm yerleşim birimlerinde grup köy yolları standardının ve içme suyu sorununun tamamen giderilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.