Hanefi Avcı: Cemaatin operasyonlardaki rolünü anlatmaya çalıştım

Enver ALAS / İstanbul,() ESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Cemaat'in İflası - Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı yeni kitabının Beşiktaş'ta bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı. İmza gününde...

16 Mayıs 2015 Cumartesi 20:11
Hanefi Avcı: Cemaatin operasyonlardaki rolünü anlatmaya çalıştım






Enver ALAS / İstanbul,() ESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Cemaat'in İflası - Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı yeni kitabının Beşiktaş'ta bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı. İmza gününde okurlarının aldığı kitapları imzalayan Avcı yeni kitabına olan ilginin giderek arttığını söyledi. Hanefi Avcı, Cemaat'in İflası - Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı yeni kitabın imza gününde kitabıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Avcı, 'Cemaat'in İflası adlı yeni kitabının daha önce yayımlanan 'Haliç'te yaşayan Simonlar' adlı ilk kitabının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Avcı yeni kitabının içeriğiyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: 

"2008'den itibaren cemaatin kamu kurumlarındaki etkinliğin yarattığı sorunlar dolayısıyla o günlerde yapılan hukuka aykırı soruşturmalar üzerinde yazdığım birinci kitabım 'Haliç'te Yaşayan Simonlar'da o olaylara dair açıklık getiren, o olayların arkasında cemaatin olduğunu anlatıyordu. O kitabım kamuoyunda önemli bir yankı buldu. Yeni kitabım ise aslında öncekinin devamı gibi...Bu kitap, 2013 sonrası olan olayları evveliyatı ile birlikte değerlendiren, analiz eden, günümüzde devam eden paralel yapıya cemaate yönelik operasyonların nasıl algılanması, bakılması gerektiğini anlatıyor. Cemaatin bugüne kadar yaptığı Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Devrimci Karargah, 7 Şubat MİT Krizi gibi benzeri olayların arka planını, aslında olması gerekenin nasıl olduğunu ama bunun nasıl yapıldığını fiilen bir emniyet müdürlüğü yapmış biri olarak cemaatin operasyonlardaki rolünü anlatmaya çalıştım."

"KİTAPTA 17-25 ARALIK SORUŞTURMALARINA YER VERDİM"



Kitabında 17-25 Aralık soruşturmalarının yaşandığı sürece de yer verdiğini ifade eden Avcı, "Burada yolsuzluk operasyonu adı altında cemaatin arka planda neler yaptığı ve devletin kurumlarına yönelik neler yapmak istediği planlardan bir parça göreceksiniz. Ayrıca bunun dışında irili ufaklı bazı olayları provoke etmek istediği bunları kullanarak farklı amaçlara gitmek istediği bazı olayları ise soruşturma imkanı varken ortaya çıkarmayıp kapatmaya çalıştığını anlattım" diye konuştu

"İLK KİTABIMI OKUYANLAR YENİ ÇIKAN KİTABIMI ÇOK MERAK EDİYORLAR"



İlk kitabını okuyanların yeni çıkan kitabı merak ettiklerini belirten Hanefi Avcı, okurlarının kitaba olan ilgisinden memnun olduğunu ifade etti. Avcı, "Bu olaylar özellikle Türk aydını ve entelektüel kesimin ilgi sahasına giriyor. İlk kitabımı okuyanlar yeni çıkan kitabımı çok merak ediyorlar. Bu davalardan etkilenen insanlar bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu soruşturmalar devam ettiği müddetçe kitabıma olan ilgi artarak devam edecek" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.