Hatay'da Paskalya Bayramı kutlandı

Ramazan ÇELİK- Mehmet EZER/HATAY, () - HATAY'daki Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı düzenledikleri ayinle kutladı. Ayinin ardından kilise bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katılan Vali Ercan Topaca, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı...

12 Nisan 2015 Pazar 14:42
Hatay'da Paskalya Bayramı kutlandı






Ramazan ÇELİK- Mehmet EZER/HATAY, () - HATAY'daki Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı düzenledikleri ayinle kutladı. Ayinin ardından kilise bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katılan Vali Ercan Topaca, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile yumurta tokuşturdu.
Hıristiyanların hayatında büyük bir öneme sahip olan bayram kutlamaları sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Paskalya Bayramı için En güzel kıyafetlerini giyen Hıristiyanlar, saat 05.00'te sokağa çıkarak Antakya Ortodoks Kilisesi'ne yürümeye başladı. Hıristiyanların 05.30'da kilisede toplanmasının ardından Ortodoks Kilisesi Papazları Dimitri Doğum ve Jan Delüller ayini başlattı. Paskalya Bayramı kutlamaları, ayinin ardından kilise bahçesinde okunan dualarla devam etti. Duanın son bölümünde bahçede hazırlanan ışık seli ve patlatılan konfetiler renkli görüntülere sahne oldu. Bahçede devam eden tören Kilise kapısının açılıp dışarıdaki cemaatin içeriye girmesiyle son buldu.
KAHVALTIDA BULUŞTULAR
Paskalya Bayramı kutlamaları, kilise bahçesinde düzenlenen kahvaltıyla devam etti. Kahvaltıya Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı AK Partili İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Yaman ile çok sayıda davetli katıldı.

Paskalya Bayramı kutlamalarından olan yumurta tokuşturma kahvaltıda da yapıldı ve Vali Ercan Topaca, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile yumurta tokuşturdu. Daha sonra bir konuşma yapan Topaca, Hatay'da kutlanan dini bayram ve özel kutlamaların tüm insanların katılımıyla kardeşçe yapıldığına dikkat çekti.
'HATAY, MÜSTESNA ŞEHİRDİR'
Kahvaltıya ev sahipliği yapan Vakıf Başkanı Fadi Hurigil ise, geçen hafta Hatay'da Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladıklarını, Hıristiyanlar olarak kendilerinin de Paskalya Bayramı'nı kutladığını, Müslümanların ise önümüzdeki hafta Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayacaklarını belirterek şöyle konuştu:
"Bugün kutladığımız Paskalya Bayramı biz Hıristiyanların büyük bayramı diye tabir edilir. Mesih İsa'nın çarmıhta ölümünden sonraki üçüncü gününde mezardan dirilişini ifade eder. 7 haftalık Paskalya orucumuz bugünkü bayramla son bulur ve orucumuzu 'Yeni hayatın simgesi' kabul edilen yumurta ile açarız. Yumurtaların her tokuşturulmasında, o mezar kapısının tekrar açıldığını ve İsa Mesih'in ölüler arasından dirildiğini anımsarız. Yüzyıllardan beri aynı Allah'a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazan sesine karıştığı müstesna şehirlerden birisidir Antakya."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.