HDP'den Nusaybin'de kınama yürüyüşü

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 11 Ağustos günü PKK'lıların Hükümet Konağı'na yaptığı ve 2 polisin yaralandığı roketatarlı saldırıda polisin ölü ele geçtiğini açıkladığı Havzullah...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 13:22
HDP'den Nusaybin'de kınama yürüyüşü






Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 11 Ağustos günü PKK'lıların Hükümet Konağı'na yaptığı ve 2 polisin yaralandığı roketatarlı saldırıda polisin ölü ele geçtiğini açıkladığı Havzullah Doğan'ın 'infaz edildiğini' ileri süren grup, protesto yürüyüşü yaptı.
HDP ve DBP Nusaybin ilçe örgütlerinin düzenlediği protesto yürüyüşüne HDP Mardin milletvekilleri Gülseren Yıldırım, Enise Güneyli, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan, HDP ve DBP Mardin İl ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Abdulkadirpaşa Mahalle'sinden başlayan yürüyüşte sık sık Kürtçe 'Yaşasın başkan Apo', 'Şehitler ölmez' sloganları atan grup, 11 Ağustos günü Hükümet Konağı'na saldırı sırasında çıkan çatışmada Havzullah Doğan'ın yaşamını yitirdiği Devrim Mahallesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Havzullah Doğan'ın öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı.
HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, son günlerde Silopi, Ağrı ve Nusaybin'de sivil insanların katledildiğini iddia etti. Dora, "Havzullah arkadaşımız polisler tarafından açık bir şekilde hunharca infaz edildi. Havzullah arkadaşın şahsında bütün katliamları kınıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.