İbn Haldun Üniversitesi iş birliği anlaşması imzaladı

-İbn Haldun Üniversitesi ile İslam Konferansı Gençlik Forumu arasında iş birliği anlaşması imzalandı

28 Eylül 2017 Perşembe 11:44
İbn Haldun Üniversitesi iş birliği anlaşması imzaladı






İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi ile İslam Konferansı Gençlik Forumu arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

İbn Haldun Üniversitesi açıklamasına göre, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Konferansı Gençlik Forumu tarafından Conrad Hotel’de düzenlenen “Müslüman Gençliğin Durumu” konulu uluslararası panelde, Türkiye’den ve diğer üye ülkelerden gelen üst düzey yetkililer İslam coğrafyasındaki genç nüfusun mevcut durumunu masaya yatırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerdeki gençlerin siyasetten girişimciliğe, eğitimden işsizliğe, sağlıktan kültüre kadar birçok alanda yaşadıkları sorunların ele alındığı panele, üye ülkelerin spor bakanlarıyla çok sayıda üst düzey yetkili de katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, açılış konuşmaları ve ilk oturumun ardından İbn Haldun Üniversitesi ile İslam Konferansı Gençlik Forumu arasında imzalanan iş birliği anlaşmasıyla devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, forumun açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

Paneldeki ilk oturumun ardından, İbn Haldun Üniversitesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Konferansı Gençlik Forumu arasında karşılıklı ilişkileri geliştirmeye yönelik bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmayı imzalayan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi olarak tüm İslam dünyasının, tüm İslam gençlerinin ayağına, her türlü ilmi hizmeti bir halı gibi sermek için hazır olduklarını ve bu anlaşmanın da bu iş birliğinin en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

İbn Haldun Üniversitesi'nin, gençleri medeniyet değerlerine bağlılık duyan bilim insanları olarak yetiştirmek amacıyla yola çıktığını vurgulayan Gündüz, "Evrensel kötü içerisinde çay şekeri gibi eriyip asimile olan değil; köklerine bağlı, düne yaslanarak, bugüne basarak, geleceğe bakarak yürüyen bir anlayışımız var. Köklerden göklere yükselme vizyonumuz var. Bizim üniversitemiz global değil, glokal bir üniversitedir." ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler:
İbn Haldun Üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.