İdlib'te iç göç başladı

Suriye'de son 8 gündür yoğun hava saldırılarına maruz kalan İdlib ili sakini binlerce sivil, kentin güneyinden kuzeyine doğru göç etmeye başladı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 16:25
İdlib'te iç göç başladı






İDLİB (AA) - İdlib'teki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İdlib'in güneyindeki Bidame, El Beşiriye, El Sırmeniyye, El Zahır, El Sığır Hitye ve El Hamame köylerinde, sabahın erken saatlerde binlerce kişi evlerini terk etmeye başladı.

İdlib'in güneyinden kuzeyde nispeten güvenli bulunan alanlara göç ederken, bir kısmı Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında yer alan Hırbiticöz ile Zof köylerindeki kamplara sığındı. Göç edenlerin barınacak yer arayışı sürüyor.

Hırbiticöz köyü sakinlerinden Temmem Otur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya kaçıp geldikleri bölgede 30 bine yakın insan yaşıyor. Şimdi çaresizce ölümden kaçıyorlar. Kimi güvenli bölgelerdeki yakınlarının yanına yerleşmeye, kimi Türkiye sınırına, çadır kentlere gidiyor." dedi.

İdlib'in güneyi 19 Eylül'den bu yana Rusya'nın ve Beşşar Esed rejiminin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Bölgedeki hastane ve okullar da savaş uçaklarının hedefi oluyor. Son 8 günde İdlib'e yapılan hava saldırılarında en az 70 sivil hayatını kaybetti.

Muhabir: Burak Karacaoğlu,Erdal Türkoğlu

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeSuriyeGöçİdlib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.