İmam, Müftülük Önünde Kendini Yakmaya Kalkıştı

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ne bağlı Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi imamı olarak görev yaparken, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine ataması yapılan imam 50 yaşındaki  Z.H., İl Müftülüğü binası önünde üzerine...

26 Eylül 2014 Cuma 14:27
İmam, Müftülük Önünde Kendini Yakmaya Kalkıştı






DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ne bağlı Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi imamı olarak görev yaparken, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine ataması yapılan imam 50 yaşındaki  Z.H., İl Müftülüğü binası önünde üzerine benzin döküp, kendini yakmak istedi. İmam Z.H, kızı ve bir yakın arkadaşının üzerine atlayıp, elindeki çakmağı almasıyla ikna edilerek, vazgeçirildi.
Çal İlçesi'nin Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi'nde görev yapan 30 yıllık imam Z.H. rotasyon nedeniyle, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine atandı. İki çocuk babası Z.H., yurt dışı ve yurt içindeki başarılı çalışmaları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı'nın elinden ödül almış olmasına rağmen rotasyonla daha az cemaatin olduğu bir mahalleye atanmasına tepki gösterdi.
TELEFONLA AİLESİNDEN HELALLİK İSTEDİ
Eşi Ü.H. ile lise öğrencisi olan kızı S.B.H. ve bir internet sitesinin sahibi olan arkadaşı A.Ö.'yü arayan Z.H., Denizli İl Müftülüğü önünde, üzerine benzin döküp kendini yakacağını söyleyip, helallik istedi. Telefonu kapatmasının ardından eşi ve kızı ile arkadaşı telaşla müftülük binası önüne gelip, üzerine benzin döküp, elindeki çakmakla kendini ateşe vermek isteyen Z.H.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak Z.H., ikna çabalarına olumsuz karşılık verdi.
İmam Z.H.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan kızı S.B.H. ve arkadaşı A.Ö., üzerine atlayıp, elindeki çakmağı almayı başardı. Bu sırada eşi Ü.H. de benzin bidonunu uzaklaştırdı. Çevredekiler de getirdikleri bir damacana suyu Z.H.'nin başından aşağı döküp, başına ve gömleğine dökülen benzinin temizlenmesini sağlamaya çalıştı. Kendine gelen imam Z.H., yüzü havluyla silinip güçlükle sakinleştirildi.
MÜFTÜ BAKIP GEÇTİ
Denizli Müftüsü Veysel Çakı da olayı gördü. İmam Z.H.'yi farkeden Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı, müftülüğün merdivenlerinden kısa bir süre baktıktan sonra makamına geçti. Bu sırada olay yerine polisler de ulaştı.
"ATATÜRKÇÜ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİ DİN ADAMIYIM"
İmam Z.H., rotasyon nedeniyle Mersin'de bir imam arkadaşının intihar ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Beni de cemaati olmayan bir camiye atadılar. Atandığım yerde camiye 3 kişi geliyor. Bu durumu kabullenemem. Oysa, Çal Müftüsü Hançalar ya da Selcen Mahallesi'ne atanacağımı söyleyip, söz vermişti. Ülkemi 1993'te Rusya'da temsil ettim. Din görevlisi olarak çalıştım. Rusça vaazlar verdim. Tataristan'da geçen yıl görev aldım. Hiçbir ücret almadan Özbekistan'da gönüllü çalıştım. Kuran okuma yarışmasında Türkiye birinciliğim var. Diyanet İşleri Başkanı'nın elinden takdirnameler aldım. İsterse beni görevden alsınlar ama bunu haketmedim."
Rotasyon nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, bunalıma girip, 10 gün doktor raporu aldığını belirten Z.H., "Ben, paralel nedir bilmem. Atatürkçü, Türk milliyetçisi bir din adamıyım" diye konuştu.
Z.H., daha sonra eşi ve kızıyla polis tarafından ekip otosuna bindirilip, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.