İNEGÖL’DE ÇÖKEN PAZARYERİNİ BELEDİYE YAPACAK

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken pazaryeri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak. İnegöl ilçe merkezindeki kapalı pazaryerinin çatısı, 31 Aralık akşamı, biriken...

02 Ocak 2015 Cuma 11:45
İNEGÖL’DE ÇÖKEN PAZARYERİNİ BELEDİYE YAPACAK






BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken pazaryeri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak.
İnegöl ilçe merkezindeki kapalı pazaryerinin çatısı, 31 Aralık akşamı, biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Çökme sırasında alışveriş yapanlar ile esnaf ise gürültüyü duyar duymaz kaçarak canlarını kurtardı. 155 sebze ve meyve, 96 tuhafiye, 72 bakkaliye, 18 balıkçı tezgahı olmak üzere 341 esnafın yer aldığı pazarda meydana gelen ölen ya da yaralanan olmazken, hasar meydana geldi.
Beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BESOB Başkanı Arif Tak ile birlikte, çatısı çöken pazaryerinde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe, Büyükşehir olarak konuya hemen müdahil olduklarını ve gerekli çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi.
2015 yılının rahmet ve bereketle başladığını, Bursa’nın diğer ilçelerine göre İnegöl merkezi ve köylerinde kar yağışının etkisini çok daha fazla gösterdiğini dile getiren Başkan Altepe, "Yoğun kar yağışı bazı olumsuzluklara da yol açıyor. İlçe merkezinde bulunan ve 12 bölümden oluşan kapalı pazar yerinin çatısında çökmeler meydana geldi. Biz de hemen olay yerine gelip, incelemelerimizi yapıyoruz. Yarın da teknik ekiplerimiz buraya gelip, yapılması gerekenleri tespit edecek. Daha sağlam bir konstrüksiyonla çatının güvenli hale gelmesi, halkımızın ve esnafımızın gönül rahatlığı içinde alışverişlerini yapabilmesi için Büyükşehir olarak gerekli tüm desteği vereceğiz. Pazarımız bir an önce eski işlevine kavuşacak" dedi.
Gazetecilerin İnegöl ve köylerinde devam eden karla mücadele çalışmalarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Altepe, halen 8 kar temizleme aracının İnegöl’de çalıştığını, ihtiyaç doğrultunda 8 araç daha gönderebileceklerini belirterek, "Bizim ekip ve ekipmanla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Ancak kar aynı anda birçok noktaya yağdığı için sorun olabiliyor. Bunun yanında bir yolu temizleseniz bile yağış devam ettiği için yine kapanmalar olabiliyor. Ayrıca İnegöl yağıştan fazlasıyla nasibini aldı. Dağ ilçelerinde bile bu kadar etkili olmadı kar yağışı. Buna rağmen hiçbir sorunumuz yok. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.