İsrail polisinden Filistin bayrağı açan göstericilere müdahale

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistin bayrağı açarak gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.

16 Aralık 2017 Cumartesi 17:06
İsrail polisinden Filistin bayrağı açan göstericilere müdahale






KUDÜS

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Selahaddin caddesinde Filistin bayrağı açarak gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.

Ellerindeki Filistin bayraklarını sallayan çocukların üzerine ses bombası atan İsrail polisi, halkın elindeki bayrakları zorla alarak karakola götürdü.

Bunun üzerine Kudüslüler, uçan balonlara astıkları Filistin bayrağını gökyüzüne bıraktı.

Tekbirler getirerek, "Kudüs Filistinlilerindir", "Canımız, kanımız Kudüs'e feda olsun" ve "Korkak Trump" şeklinde sloganlar atan Filistinlilere, atlı birliklerin de desteğiyle İsrail polisinin müdahalesi devam ediyor.

Kudüs'teki yarım asırlık işgal

Doğu Kudüs'ü 5 Haziran 1967'de işgal eden İsrail, 1980'de tek taraflı olarak kentin doğu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980'de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail'in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı.

BMGK kararı çerçevesinde, ABD dahil uluslararası toplum Doğu Kudüs'ün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri Tel Aviv'de bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüs'ü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor.

Muhabirler: Eshat Fırat, Turgut Alp Boyraz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.