İstanbul Autoshow 2015 zenginleri bekliyor

Avrupa'nın en büyük otomobil fuarlarından biri olan 'İstanbul Autoshow 2015', Büyükçekmece'deki TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı törenle başladı.

21 Mayıs 2015 Perşembe 16:10
İstanbul Autoshow 2015 zenginleri bekliyor






İstanbul Autoshow 2015 zenginleri bekliyor

Özkan ARSLAN- Enver ALAS /İSTANBUL,() Avrupa'nın en büyük otomobil fuarlarından biri olan 'İstanbul Autoshow 2015', Büyükçekmece'deki TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı açılış töreniyle başladı.
Törende konuşan Bakan Fikri Işık, otomotiv sanayiinin Türkiye açısından büyük bir önem taşıdığının bilincinde olduklarını ifade ederek, otomotiv sanayiine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de otomotiv sektöründe yatırımların ve üretimin arttığını kaydeden Işık, sektörü, yerli üretim, yenilikçi ve yeşil üretim konusunda desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Otomotiv sanayiinde tüketimi artıracak tedbirleri almalarını kimsenin kendilerinden beklememesi gerektiğini belirten Bakan Işık, üretim ile birlikte tüketimin artırılması için desteklerini vereceklerini söyledi.

"VERGİYİ DÜŞÜRÜN, BİZ İTHALATI YAPALIM DERSENİZ, ONA SICAK BAKMAYIZ"
Bakan Işık, şöyle devam etti:
"Geçen yıl OSD'nin Genel Kurulu'nda K-2 belgelerinin hafif ticari araçlarda sıkıntı oluşturduğunu arkadaşlarımız bize ifade ettiler. Biz, Ulaştırma Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan ile görüştük. Hafif ticari araç Türkiye'nin üretimde en iddialı olduğu bir alan. Biz üretimde iddialı olduğu alanda Türkiye'yi dezavantajlı konumda tutmayalım dedik. Ne yaptık? Hafif ticari araç kullanımında bu K-2 belgesinin fiyatını düşürmeye karar verdik. Sektör temsilcileri ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerimiz oturup bu konuyu görüşerek K-2 belgesinin fiyatını yarı yarıya düşürünce, bizim hafif ticari araç pazarımızın üretimi bir anda arttı. Biz bunlara varız, ancak sadece siz vergiyi düşürün biz ithalatı yapalım derseniz, ona sıcak bakmayız. Gelin, üretimi ve iç pazardaki büyümeyi artıracak tedbirleri beraber konuşalım."

"OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ÜRETİM, AR-GE VE İNOVASYON AĞIRLIKLI DESTEKLEYECEĞİZ"
Işık, otomotiv sektörünü üretim, AR-GE ve inovasyon ağırlıklı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından, Bakan Fikri Işık, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ile birlikte Autoshow 2015'in açılış kurdelesini birlikte kesti.

60'IN ÜZERİNDE YENİ MODEL TÜRKİYE'DE İLK KEZ OTOMOBİL TUTKUNLARIYLA BULUŞTU
İstanbul Autoshow 2015'te, 60'ın üzerinde yeni model Türkiye'de ilk kez otomobil meraklılarıyla buluştu. Yeni modellerin ikisi ise dünyada ilk kez İstanbul Autoshow'da tanıtıldı.

YENİ MODELİ ÜNLÜ MANKEN ERIN HEATHERTEN TANITTI
Dünyaca ünlü manken Erin Heatherton, ilk kez görücüye çıkan KİA'nın cee'd GT-Line modelinin tanıtımını yaptı. Güzelliği ve başarısı ile dünya podyumlarının en çok aranan mankenleri arasında yer alan, ayrıca dünyaca ünlü moda dergilerinin defalarca kapağını süsleyen Heatherton, Autoshow Fuarı'nın açılışına katılan konukların ve medyanın büyük ilgisiyle karşılaştı.

22-31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK
İstanbul Autoshow, gerek katılımcı gerek ziyaretçi profiliyle dünyanın en önemli otomobil fuarları arasında yer alıyor. Hem yaratıcı konseptiyle hem de markalarıyla büyük ilgi görüyor.
Bugün basın ve VIP açılışı yapılan fuar, 22-31 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. İstanbul Autoshow için ziyaret saatleri hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00 - 21.00 olarak belirlendi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.