İŞTEN ÇIKARMAYA KARŞI EYLEM...

Naci YÖNER / İstanbul, () - SENDİKAYA üye oldukları gerekçesiyle Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden çıkarıldığını belirten 94 işçi, 5 gündür hastane önünde kurdukları çadırda bekleyişlerini ve eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin...

12 Aralık 2014 Cuma 21:46
İŞTEN ÇIKARMAYA KARŞI EYLEM...






Naci YÖNER / İstanbul, () - SENDİKAYA üye oldukları gerekçesiyle Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden çıkarıldığını belirten 94 işçi, 5 gündür hastane önünde kurdukları çadırda bekleyişlerini ve eylemlerini sürdürüyor.

İşçilerin iddiasına göre, vardiya değişimi için hastaneye geldiklerinde, hastane yönetimi tarafından çağrılarak sözleşmelerinin feshedildiği kendilerine bildirildi.

İşçiler, birkaç ay önce hastane yönetiminden zam istediklerini, verilen zammın ise yüzde 2-3 civarında olduğunu belirterek, bu artışın enflasyon oranının çok altında kalması nedeniyle sendikaya üye olmaya karar verdiklerini belirtti.

İşten çıkarıldıktan sonra hastanenin taşeron firma ile çalışmaya başladığını ve taşeron firma üzerinden eleman aldığını anlatan işçiler, hastane yönetiminin kendilerine “taşeron firma ile anlaşıp tekrar işe dönmeyi" teklif ettiğini öne sürdüler.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Gürsel Kaya, 94 işçi ile sendika yöneticilerinin yarın saat 10.00'da Ankara Kızılay Meydanı'nda DİSK ve KESK tarafından gerçekleştirilecek olan asgari ücret eylemine katılacaklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.