Kadın girişimci ekmeğini 'mermer patlatarak' kazanıyor

Afyonkarahisar'da girişimci Semra Elmas, KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde mermer atıklarından "patlatma" yöntemiyle dekoratif paneller üretiyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 12:57
Kadın girişimci ekmeğini 'mermer patlatarak' kazanıyor






AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da girişimci Semra Elmas'ın mermer atıklarından patlatma yöntemiyle ürettiği dekoratif paneller, başta ABD, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok ülkede rağbet görüyor.

Mermerciliğiyle ünlü Afyonkarahisar'da daha önce 15 yıl sektörde işçi olarak çalışan 34 yaşındaki Elmas, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) açılan girişimcilik kursuna kaydoldu. Eğitimini başarıyla tamamlayan Elmas, aldığı 50 bin liralık hibe desteğiyle hayalini kurduğu işletmeye kavuştu.

Eşinin de desteğiyle kısa sürede başarıyı yakalayan Elmas'ın 13 kişiyi istihdam ettiği işletmesinde üretilen ürünler, ihracatçı firmalar aracılığıyla yurt dışına gönderiliyor.

"Ben mesleki tecrübemle başarılı oldum"

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki tecrübesinin girişimcilik konusunda cesaretini artırdığını söyledi.

Mermer mozaik patlatma alanında kendisine güvendiğini belirten Elmas, "İnsan en iyi bildiği ve severek yaptığı bir işte mutlaka başarılı olur. Ben de mesleki tecrübemle başarılı oldum." dedi.

Eşinin daima kendisini desteklediğini dile getiren Elmas, şöyle devam etti:

"Kendi işletmemi açtığımda hiç zorlanmadım. Zaten 2001 yılından beri mermer fabrikalarında çalışıyordum. 2016'da işletme sahibi oldum. Bu iş benim yaptığım, bildiğim bir meslek. Farklı bir meslekte başarılı olacağımı düşünmüyorum. Severek yaptığım bir iş olduğu için bana zor gelmiyor. Fabrikalardan mermer atıklarını alıyoruz. Onları burada istediğimiz ebatlarda kesiyoruz. Sonrasında makine ile patlatıp, diziyor, dekoratif panel haline getiriyoruz."

"Kadın istihdamına önem veriyoruz"

İşletmeyi ilk kurduklarında 5-6 kişi olduklarını, 15 ay gibi kısa bir süre sonra 13 kişiyi istihdam ettiklerini anlatan Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekrar destek alabilirsem, hedefim istihdam sayısını 20-25’e çıkarmak. İlk etapta yeni makineler almayı istiyorum. Çalışan işçilerimizin yarısı bayan. Kadın istihdamına önem veriyoruz. Üretimimizin tamamına yakını yurt dışına ihraç ediliyor. Başta ABD, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok ülkeye mal gönderiyoruz. Bu ihracatı Denizli ve İzmir'deki aracı firmalar kanalıyla yapıyoruz."

Muhabir: Arif Yavuz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.