Kadına yönelik şiddeti protesto için pedal çevirdiler

      Serpil KIRKESER - Uğur  CAN/İSTANBUL, () İSTANBUL  Üniversitesi Bisiklet Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddeti protesto etmek için pedal çevirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı...

08 Mart 2015 Pazar 14:13
Kadına yönelik şiddeti protesto için pedal çevirdiler






 

 

 

Serpil KIRKESER - Uğur  CAN/İSTANBUL, () İSTANBUL  Üniversitesi Bisiklet Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddeti protesto etmek için pedal çevirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da katıldığı bisiklet turu için yüzlerce kişi sabah saatlerinde Harbiye'de bulunan Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın önünde toplandı. . Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetlerine tepkiyi ortaya koyduklarını belirtti. Soğuk havaya aldırmayan bisikletlilere trafik polisleri de eskortluk yaptı.

“UMARIM MESAJIMIZ ÇOK İNSANA YAYILIR"
İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü üyesi Irmak Yaşa da ileride daha büyük organizasyon düzenlemek istediklerini belirtti. Yaşa, “Çok heyecanlıyız bizim için önemli bir gün. 8 Mart dünya kadınlar günü. Bu dönemde artan kadına şiddet olaylarından dolayı biz bir farkındalık yaratmak istedik. Ve bunu en iyi yaptığımız şeyi bisiklete binerek pedallayarak yapmak istedik. Umarım bu mesajımız çok insana yayılır"
diye konuştu. Bir başka erkek katılımcı da kadınlar gününü burukta olsa kutladıklarını belirterek, kadınların hak ettikleri değeri görmesini istedi. Harbiye'de başlayan bisiklet turu Kadıköy'de son buldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.