Kadınlar, Hıdırellez pilavına hücum etti

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de düzenlenen hıdrellez şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Gültepe Parkı’nda 3 büyük kazanda dağıtılan bulgur pilavını kısa sürede tüketti. Hıdrellez şenliğinin açılışı, saygı...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:06
Kadınlar, Hıdırellez pilavına hücum etti






Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de düzenlenen hıdrellez şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Gültepe Parkı’nda 3 büyük kazanda dağıtılan bulgur pilavını kısa sürede tüketti.
Hıdrellez şenliğinin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının verdiği konserin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Hıdrellez, bolluğun bereketin sembolü Hızır ile İlyas'ın yıl içerisinde bir araya geldiği bayram günü olarak kutlanırken, Türk-İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan bu günde çeşitli gelenek ve adetler yerine getirilir. Hıdrellez gününde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için insanlar, çeşitli dileklerini gül ağacına asacaklar. Biz de bugünü çeşitli eğlenceler, oyunlar ve yarışmalarla kutlayacağız" dedi.
Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konuşmalarından sonra yoğurt yeme, iğne-iplik geçirme, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Şenlikte daha sonra ise kazanlarda pişirilen bulgur pilavı dağıtılırken, kadınlar hücum etti. Kazanlardaki pilavlar kısa sürede tükendi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.