Kadınlar Işid'i Protesto Etti

 KADIN  kuruluşları, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için Kadıköy'de toplanarak AKP İlçe binasının önüne kadar yürüdüler. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçe...

28 Eylül 2014 Pazar 17:20
Kadınlar Işid'i Protesto Etti






Kadınlar Işid'i Protesto Etti

 

 

Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () KADIN  kuruluşları, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için Kadıköy'de toplanarak AKP İlçe binasının önüne kadar yürüdüler. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçe binasının önünde açıklama yapan gösterici kadınlar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

İHD Kadın Komisyonu, HDP Kadın Meclisleri, Halkevci Kadınlar, Kadın Yazarlar Derneği gibi 36 kadın kuruluşu, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için AK Parti Kadıköy İlçe binasının önünde bir açıklama yapmak üzere Kadıköy - Beşiktaş iskelesinde buluşular. Hasanpaşa'da bulunan AK Parti Kadıköy İlçe binasına doğru, “Rojava yoksa barış da yok", “Her yer Kobani her yer direniş", “Tampon bölge istemiyoruz, “IŞİD'e karşı kadın dayanışması", “Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganları eşliğinde yürüyüşe başladılar.

POLİSLERLE BİRLİKTE SIKIŞAN TRAFİĞİ AÇARAK YÜRÜDÜLER
Polis, yürüyüşün yapıldığı Söğütlüçeşme Caddesi'nde trafiğin sıkışması üzerine yürüyüşe kaldırımda devam edilmesini istedi. Kadınlar bu isteği reddederek sıkışan trafiği polislerle birlikte yönlendirerek yürüyüşlerine devam ettiler. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından Hasanpaşa'da bulunan AK Parti Kadıköy İlçe binasının önüne gelen kadınlar, burada yaptıkları basın açıklamasında, Kobane'nin saldırı altında olduğunu hatırlattılar. Açıklamada, “Türkiye sınırının hemen güneyinde yine savaş var. Bu saldırının sonucunda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı" dedi.

'SALDIRI ÇÖZÜM SÜRECİNİ HEDEF ALIYOR'
Açıklamada, Kobaneli kadınların yaptığı çağrıyı duyduklarını söyleyen kadınlar, “IŞİD'in ve onu besleyen iktidarların zihniyetinin hepimize, bedenlerimize doğrudan bir tehdit olduğunun farkındayız. Bununla beraber bu saldırının aynı zamanda barışı, Türkiye'deki çözüm sürecini hedef aldığını görüyoruz" dediler.
Tüm Ortadoğu'da kadınlar özgürleşmedikçe barışın olamayacağı savunulan açıklamada, “Bugün Kobane ve Türkiye sınırında acil bir durum yaşanıyor. Uluslararası örgütlerin ve kamuoyunun bu yaşananlara karşı tavır alması ve uluslararası hukukun gereklerini yerine getirmesi, AKP hükümetinin IŞİD üyelerinin ve çeteye gönderilen malzemelerin Türkiye sınırlarından serbestçe geçmesine izin vermemesi; göç etmek zorunda kalan kişilerin başta sağlık ve barınma olmak üzere ihtiyaçlarını karşılaması öncelikle yapılması gerekendir" denildi.

Kadınlar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.