Kadınlar yürüyüşte erkek şiddetine tepki gösterdi

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte yaklaşık 2 bin kadın, erkek şiddetine attıkları slogan ve taşıdıkları dövizlerle tepki gösterdi. Antalya'da 8 Mart Dünya...

08 Mart 2015 Pazar 17:55
Kadınlar yürüyüşte erkek şiddetine tepki gösterdi






Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte yaklaşık 2 bin kadın, erkek şiddetine attıkları slogan ve taşıdıkları dövizlerle tepki gösterdi.
Antalya'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla yaklaşık 2 bin kadının katıldığı yürüyüş düzenlendi. Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kadınlar taşıdıkları 'Cinayet değil katliam var', 'Elini dilini bedenimden çek', 'Ev işini bırak dünya dursun', 'Yaşam hakkı için isyandayız' yazılı döviz ve pankartlarla gerçekleştirdikleri yürüyüşte, attıkları sloganlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Meydanda kadınlar adına basın açıklaması yapan Şirin Taş, kadın cinayetlerini önleyici yasal tedbirlerin artırılmasını, kadınlara iş sosyal güvenceli iş hayatı olanağı sunulmasını ve 8 Mart'ın resmi tatil olmasını talep etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.