Kaleiçi sakini artık sertifikalı pansiyoncu

İZMİR Seferihisar İlçesi'nde büyükşehir ile ilçe belediyesince yürütülen restorasyon çalışmaları sonrası yenilenen Seferihisar'ın Sığacık mahallesi Kaleiçi'nde, ev pansiyonculuğu eğitimini tamamlayan 27 kişiye sertifika verildi....

12 Şubat 2015 Perşembe 11:18
Kaleiçi sakini artık sertifikalı pansiyoncu






İZMİR Seferihisar İlçesi'nde büyükşehir ile ilçe belediyesince yürütülen restorasyon çalışmaları sonrası yenilenen Seferihisar'ın Sığacık mahallesi Kaleiçi'nde, ev pansiyonculuğu eğitimini tamamlayan 27 kişiye sertifika verildi. CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgenin tatil köyü olarak turizm hizmeti vermesini amaçladıklarını söyledi.
Büyükşehir ile ilçe belediyesince yürütülen restorasyon çalışmaları sonrası yenilenen Seferihisar'ın Sığacık mahallesi Kaleiçi'nde, '600 yataklı dünyanın en eski tatil köyü' sloganıyla ev pansiyonculuğu projesi başlatıldı. Seferihisar Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi arasında yapılan protokolle Sığacık Kaleiçi'ndeki ev sahiplerine kat hizmetleri, yiyecek ile içecek yönetimi, iletişim ile müşteri ilişkileri yönetimi, tanıtım ile pazarlama, turizm İngilizcesi ve ön muhasebe eğitimleri verildi. Ev pansiyonculuğu eğitimini tamamlayan 27 Sığacık Kaleiçi sakinine sertifikalarını, CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından verildi.
"ÇABAMIZ BURAYI TATİL KÖYÜ OLARAK PAZARLAMAK"
Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sığacık Kaleiçi 500 yıldır içinde devam eden hayatla dünyanın en özel yerlerinden bir tanesi. İçinde kale surları üzerine kurulmuş 284 ev var. Kaleiçi sit alanı olması nedeniyle içindeki evlerin yıllardır bakım onarım yapılamıyordu. Bunun için öncelikle evlerin restorasyonuyla ilgili proje hazırlayıp, Anıtlar Kurulu'na başvurduk. Onayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte protokol yaptık. Büyükşehir Belediyemizin finansmanıyla da hayalimizi gerçekleştirmeye başladık. Şimdi bütün çabamız burayı bir tatil köyü olarak pazarlamak" dedi. Eğitime katılanlara teşekkür eden Başkan Soyer, "Sizler bizim için öncüsünüz ve tüm Seferihisarlılara örnek oluyorsunuz. Hep birlikte tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Bizde sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu yüzden tüm bu emeklerinizin hak ettiği yere ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Ben biliyorum ki bu bir başlangıç, küçük adımlarla yol alacağız ve ileride çok daha iyi şeyler yapacağız" dedi.

FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.