Kampanya sonuç verdi; Kayra tedavi için ABD'ye gidiyor

Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA'nın İnegöl ilçesinde 4 yıl önce lavabo temizlenmesinde kullanılan kimyasal maddeyi içmesi nedeniyle nefes ve yemek borusunu kullanamadığı için karnından beslenen 7 yaşındaki Kayra Yaman'ın tedavisi...

21 Mayıs 2015 Perşembe 15:27
Kampanya sonuç verdi; Kayra tedavi için ABD'ye gidiyor






Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA'nın İnegöl ilçesinde 4 yıl önce lavabo temizlenmesinde kullanılan kimyasal maddeyi içmesi nedeniyle nefes ve yemek borusunu kullanamadığı için karnından beslenen 7 yaşındaki Kayra Yaman'ın tedavisi için gerekli para, açılan kampanyalarla toplandı. 26 Mayıs’ta Sağlık Bakanlığı uçağı ile ABD’ye gidecek olan Kayra’nın tedavisi 6 ay sürecek.
İnegöl'de babasından ayrılan annesi Ayşen Karakaş ile yaşayan Kayra Yaman, 3 yaşındayken evlerinde bulunan lavabo temizleme maddesini içince hastanelik oldu. Yemek borusu kullanılamaz hale gelen Kayra, 30 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nce yapılan müdahalenin ardından Kayra, ABD'de Ohio'daki Cincinnati Üniversitesi Cincinnati Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet tarafından hastane giderleri karşılanan Kayra’nın refakat edeceği annesi için Kaymakamlıkça Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazı ile okullarda kampanya başlatıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyaya Bursa Fun Kulüp de destek verdi. Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle yürütülen kampanya ile 51 bin lira toplanırken, Bursa FAN Clup de 50 bin lira destek verdi. Kampanyanın sona ermesi dolayısıyla AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, Bursa FAN Clup Başkanı Ali Ademoğlu ve yönetimi ile birlikte Kayra ve ailesini ziyaret ettiler. 
Ayşen Karakaş, 26 Mayıs günü Sağlık Bakanlığı uçağı ile ABD’ye hareket edeceklerini ve tedavinin 6 ay süreceğini belirterek, “Uzun zamandır bu günleri bekliyorduk ve mutlu bir şekilde sona erdi. Süreç yavaş işledi ama bu konuyla alakalı destek aldık. Milli eğitim müdürlüğü tarafından kampanya başlatıldı. Kampanyanın ardından Bursa FUN Kulüp yönetimi bize çok yardımcı oldular. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri ve Enerji bakanlıkları destek verdiler. Herkese çok teşekkür ederiz. Kayra iyi olacak. Dualarınızı bekliyoruz” dedi. Bursa FAN Kulüp Başkanı Ali Ademioğlu görüşme sırasında Kayra’ya üzerinde adı yazılı Bursaspor forması hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.