Kar, Afyon’da yolları kapattı : Uzun kuyruklar oluştu

AFYONKARAHİSAR’da dün akşam başlayan kar yağışı gece etkisini arttırdı. Afyonkarahisar- Antalya karayolu bir süre trafiğe kapanırken, yolda yakıtı biten otomobildeki 4 kişi AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

09 Nisan 2015 Perşembe 07:46
Kar, Afyon’da yolları kapattı : Uzun kuyruklar oluştu






Kar, Afyon’da yolları kapattı : Uzun kuyruklar oluştu

Afyon’da dün akşam başlayan kar yağışı gece etkisini arttırdı. Afyonkarahisar- Antalya karayolu bir süre trafiğe kapanırken, yolda yakıtı biten otomobildeki 4 kişi AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Afyonkarahisar'da saat 17.00’de karla karışık yağmur olarak başlayan yağış birkaç saat içinde tipiye dönüştü. Afyonkarahisar çevresindeki karayollarında ulaşımı aksatan kar yağışı, Afyonkarahisar- Antalya karayolu Damlalı Boğazı Mevkii'nde ulaşımın durmasına neden oldu. Yoğun kar yağışının yanı sıra karda kayan araçların neden olduğu hasarlı kazalar nedeniyle Antalya’ya gidiş yönü Kılıçaslan Kavşağı Mevkii'nden itibaren trafiğe kapandı.
Kar nedeniyle kapanan Antalya yolunda 7- 8 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolun açılmasını beklerken araçlarındaki yakıtı biten içinde 4 kişilik bir ailenin yardımına Arama Kurtarma Derneği (AKUT) koştu. Akut görevlileri, aileyi Afyonkarahisar merkezdeki bir otele yerleştirirken, yolda bekleyen diğer araçlara ise akaryakıt, kumanya, battaniye ve çocuk bezi gibi acil ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.
AKUT İl Temsilcisi Mehmet Uğurluoğlu, gönüllü ekiplerin 24 saat esasına göre karayolunda hazır beklediğini anlatırken ulaşımın Afyonkarahisar- Antalya karayolunun yanı sıra Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar Mevkii'nde de zaman zaman durduğunu söyledi. Geçişlerin kontrollü sağlandığını vurgulayan Uğurluoğlu, kar yağışının yoğunluğunu arttıracağını kaydetti. Sürücülerden yaz lastiği olanların yola çıkmamasını isteyen Uğurluoğlu, "Yola çıkanlar yanlarında mutlaka çekme halatı, kış lastiği ve zincir bulundursun" dedi.
Afyonkarahisar kent merkezinin büyük bir bölümüne de elektrik verilemedi. Kesintinin kar yağışından kaynaklandığı belirtilirken, ekipler arızayı gidermeye çalıştı.

FOTOĞRAFLI

 

Anahtar Kelimeler:
KarAfyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.