Kar, Van'da hayatı durdurdu

VAN'da öğlen saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Mahalle yolları kapanırken, Pirgarip Mahallesi'ndeki öğrenciler saatlerce okulda mahsur kaldı. Özalp, Saray,...

08 Ocak 2015 Perşembe 18:52
Kar, Van'da hayatı durdurdu






Kar, Van'da hayatı durdurdu

Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR-Hüdai GÜMÜŞ/ VAN, ()-VAN'da öğlen saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Mahalle yolları kapanırken, Pirgarip Mahallesi'ndeki öğrenciler saatlerce okulda mahsur kaldı. Özalp, Saray, Başkale, Edremit, Erciş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde ise okullar Cuma günü tatil edildi.
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Van'da da hayatı olumsuz etkiledi. Köylerin yolları ulaşıma kapanırken, kara hazırlıksız yakalanan sürücüler kaza yaptı. Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçeleri arasındaki karayolu ulaşıma kapanınca TIR'lar yolda kaldı.
ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Kar kalınlığı şehir merkezinde 20 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı. Van'ın Tuşba İlçesi Pirgarip Mahallesi, İlk ve Ortaokulu'ndaki taşımalı sistemdeki 60 öğrenci kar yolları kapatınca okulda mahsur kaldı. Yaklaşık 4 saat boyunca okulda bekleyen öğrenciler, akşam saatlerinde servislerle köylerine dönebildi. Bu arada yola hazırlıksız çıkan araçlar kaza yaptı. Van-Erciş karayolunda aşırı sis ve yolun kaygan olması nedeniyle şarampole yuvarlanan bir kamyonet, Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Karayolları ile Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor.
ÇATAK'TA FIRTINANIN DEVİRDİĞİ ELEKTRİK DİREĞİ ONARILDI
Van'ın Çatak İlçesi'nde fırtınanın zarar verdiği elektrik direği de arıza ekipleri tarafından onarıldı. Dün sat 22.30'da devrilen direk sabah saatlerinden itibaren ekipler tarafından onarılmaya başlandı. Kopan iletkenler ve devrilen direk akşam saatlerinde onarılıp ilçeye yeniden elektrik verildi. Soğuk hava ve kar yağışına rağmen çalışmalar yaklaşık 9 saat sürdü.

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
KarVanda Hayatı Durdurdu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.